bokomslag PULS SO-boken 1-3 Grundbok Lulesamiska, första upplagan
Samhälle & debatt

PULS SO-boken 1-3 Grundbok Lulesamiska, första upplagan

Göran Körner Maria Willebrand

Danskband/flex

639:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-6 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

 • 144 sidor
 • 2015
PULS SO-boken

I en gemensam SO-bok får dina elever det centrala innehållet från Lgr11 i SO; geografi, religion, samhälle och historia. Du lägger grunden till den viktiga begreppsförståelsen och kopplar fakta till elevernas egna erfarenheter via barnen i boken.

Till grundboken hör en lärarbok, arbetsböcker och grundboken som interaktiv bok med en mängd mervärden.


Arbetsböckerna

Arbetsböckerna kopplar direkt till grundbokens innehåll och hjälper eleverna att förstå ord och begrepp de läst. De visar hur man kan tänka kring texten: Vad stod det? Vad kommer jag ihåg? Vad tänker jag själv? Uppgifterna i PULS arbetsböcker är varierade och kul - här finns rebusar, korsord och kluriga frågor!

Interaktiv bok

PULS SO-boken finns också som interaktiv bok. Den ger dig och dina elever dessa mervärden:

Filmer som visar olika principer och skeenden till exempel hur kompassen fungerar, hur det såg ut i en vikingaby och hur det gick till när man garvade skinn och bakade bröd.
Lokala berättelser som till exempel den om Kårebocken.
Bildspel som fördjupar kunskap via bild och bildtexter, exempelvis hur olika familjer kan se ut, hur man levde förr och om olika årstider och religioner.
Interaktiv Sverigekarta med bildspel, dialekter och kartträning.
Interaktiv övning om olika karttecknen.
Kunskapskoll och ordlista med viktiga begrepp till varje kapitel.
Texter som är inlästa av genuina röster.

Den interaktiva boken kan användas på flera sätt. Med hjälp av projektor har du genomgångar och samtal med klassen. Dina elever lyssnar, läser och gör anteckningar i dator, surfplatta eller telefon.

Prova gratis!
Gå in på nok.se/prova så får du en prova på-kod. Den ger möjlighet att själva utforska någon av PULS interaktiva böcker gratis under 14 dagar.

Lärarboken Inspiration, fakta och handledning

Lärarböckerna i PULS är helt centrala och består av flera delar. Vår önskan är att de både ska vara ett stöd i vardagen och ge inspiration till dig som pedagog.

Till varje uppslag i elevens grundbok får du en mängd tips i lärarboken. Här finns diskussionsfrågor, mer fakta och förslag på uppgifter kopplat till innehållet. Till en del uppgifter finns också kopieringsunderlag. Tanken är att göra arbetet med grundböckerna lätt och omväxlande. Extramaterial och facit finns på www.nok.se/puls1-3.

Förutom handledning till varje uppslag i grundboken får du:

Artikeln Läs och förstå faktatexter av Ingvar Lundberg. Han ger konstruktiva förslag på hur du kan undervisa om läsning av faktatexter - allt för att göra det lättare för eleverna att förstå.

Artikeln Svenska som andraspråk med tips på vilka ordgrupper som kan vara svåra för elever med svenska som andraspråk. Här finns också listor på ord och begrepp du kan lyfta inför läsning av texten.

Koppling till Lgr 11: Tabell över centralt innehåll. Här finns en sammanställning över hur det centrala innehållet fördelas i de olika kapitlen. Bedömningstabellen innehåller kunskapskraven som du kan använda för att följa varje elev. Till varje kapitel finns kunskapsprovet Minns du? Bara att kopiera!
 • Författare: Göran Körner, Maria Willebrand
 • Illustratör: Jens Ahlbom
 • Format: Danskband/flex
 • ISBN: 9789127445444
 • Språk: Lulesamiska
 • Antal sidor: 144
 • Utgivningsdatum: 2015-11-11
 • Översättare: Barbro Lundholm
 • Förlag: Natur & Kultur Läromedel