bokomslag PUJA : Triratnas pujabok : texter för recitation
Filosofi & religion

PUJA : Triratnas pujabok : texter för recitation

Sangharakshita

Häftad

169:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 5-9 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

  • 74 sidor
  • 2017
En bok med texter för recitation som används i Buddhistiska gemenskapen Triratna, med ett vackert belysande förord av Dhammadinna & Suvajra.

Boken innehåller: Den sjufaldiga pujan, Hjärtsutran, Vajrasattvamantrat, flera andra mantran, Tiratana-vandana, Enkel (3-faldig) puja, Ceremoni för tillägnan, Välsignelser, Verser som skyddar sanningen, Hjärtsutran på sanskrit (Prajnaparamita hrdaya sutra), med ny översättning, och slutligen en hjälpsam uttalsguide för pali- och sanskritord, av Prasadacarin

från förordet:
"Tänk dig en värld utan färg, skönhet, poesi, myter, högtider och ritualer. En sådan värld vore en mycket tråkig, trist och död värld. Sådana upplevelser betyder mycket för människan. De odlar våra känslor, förfinar sinnena och berikar föreställnings- förmågan. Poesi, symboler, myter och ritualer bär oss, som Shelley antyder i Till poesins försvar "till världar av ljus och eld, dit den bevingade beräkningen aldrig vågar sig". Vi kan inte leva enbart i den rationella tankens rike. För att känna oss helt och fullt levande måste vi stå i förbindelse med alla olika sidor och nivåer av oss själva.

Buddhismen är en andlig tradition och talar som sådan till hela vårt väsen. Dess olika övningar kan hjälpa oss att bringa kropp, tal och sinne i harmoni med varandra. Genom tiderna har således många olika ceremonier och ritualer utvecklats. De sträcker sig från den enklaste högläsning av ett par verser till de mest komplexa och långa ritualer.
Vördnadsövningar är mångfacetterade och består ofta av gemensam högläsning av verser som uttrycker vördnad, kroppsliga uttryck och ett medvetet utvecklande av positiva känslor, såväl som skapande av inre bilder och symboler. Sådana övningar kräver vår totala uppmärksamhet och tillåter inga distraktioner."
  • Författare: Sangharakshita
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789189208469
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 74
  • Utgivningsdatum: 2017-06-01
  • Förlag: Bodhi förlaget