bokomslag Psykopatens handbok : mitt liv med en psykopat
Memoarer & biografier

Psykopatens handbok : mitt liv med en psykopat

Maria Oldenstedt

Inbunden

279:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-5 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 305 sidor
  • 2022
"Det viktigaste för min förövare var att vår hemlighet skulle bevaras. Hans värld var fylld av hemligheter och viktig information som var avgörande för ett fulländat liv. Omgivningen skulle inte förstå hans metoder och det speciella band vi hade."

Maria Oldenstedt levde i över tio år med en psykopat. Han misshandlade henne, både psykiskt och fysiskt, medan hon försörjde honom. Han fick henne att tycka att det var helt normalt, samtidigt som det var oerhört viktigt för honom att ingen hade inblick i deras liv.

Utåt sett var Maria en framgångsrik stylist med egen salong, men inombords fungerade ingenting. Allting förändrades när Maria insåg att hon hade känslor för en annan man. Då började en lång och hatfylld väg till frihet.

Psykopatens handbok utgår från femton regler som hennes förövare använde för att manipulera sin omgivning. Maria delar här med sig av sina livserfarenheter och berättar hur hon hamnade i klorna på en personlighetsstörd man. Genom att avslöja psykopatens egna metoder vill hon hjälpa andra som sitter fast i liknade dysfunktionella förhållande. Hon brukar själv säga: jag har gått en tio år lång utbildning hos en psykopat.


MARIA OLDENSTEDT bor i Stockholm med sin sambo, två egna barn och ett bonusbarn. Hon jobbar som utbildare och inspiratör inom makeup och hårstyling och har en egen salong i Stockholm. Tillsammans med Linda Sandkvist driver hon Psykopatpodden som når ut till 10 000 lyssnare per avsnitt. De håller också föreläsningar tillsammans.

Syftet med podden och instagramkontot är att dela med sig av kunskap och egna erfarenheter.

"Många brottas med skuld, skam och ensamhet. I podden belyser vi hur manipulationen går till och hur man kan skadas på olika sätt. Vi lyfter varningstecken och hur man kan ta sig ur förövarens grepp. Podden har varit en resa för min egen läkning då jag själv hade frågor och började kontakta experter. Sen märkte vi att många var i samma situation och den har fått stor spridning." Maria Oldenstedt

"Boken är ytterst angelägen och ett viktigt stöd för de som försöker bryta sig loss från en våldsam relation. Berättelsen är även mycket viktig i samhällsdebatten kring mäns våld mot kvinnor." Maria Fridstjerna, BTJ
  • Författare: Maria Oldenstedt
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789178359059
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 305
  • Utgivningsdatum: 2022-03-22
  • Förlag: Bokfabriken