bokomslag Projekt edens lustgård
Skönlitteratur

Projekt edens lustgård

Emelie Nirland

Danskband/flex

389:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 5-9 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

  • 235 sidor
  • 2022
PÅ HÄLLA KYRKOGÅRD arbetar den introverte Arvid som trädgårdsansvarig. När han inte ansar buskar eller gräver gravar, spenderar han tiden med att prata med de döda. Arvid ar nämligen synsk, vilket medför att andarna ideligen söker upp honom och stör hans sinnesro.

När det blir dags att rusta upp kyrkans igenvuxna minneslund, faller det på Arvids lott att ansvara för projektet. Budgeten är dock alltför snäv för att han ska kunna göra verklighet av sin vision "Edens lustgård". Arvids största önskan är att göra minneslunden till en vacker plats för de sörjande, samt skapa en sevärdhet som ska locka folk till byn. För att genomföra sina storslagna planer inser han att han behöver hjälp från byborna. Problemet är bara att de knappt pratar med varandra längre.

Efter att ha förolämpat en kvinnlig besökare, blir han omskriven i den lokala pressen. Arvid som föredrar ensamheten, blir överväldigad av all uppmärksamhet. Det dröjer inte länge förrän köerna ringlar sig långa av förväntansfulla människor som hoppas få kontakt med sina döda anhöriga. Nu måste Arvid bestämma sig för om han ska fly, eller utnyttja sitt påtvingade kändisskap för att väcka liv i sin älskade hemby innan den tystnar för gott.

"Projekt Edens lustgård", är en humoristisk och underfundig roman som handlar om kärlek och gemenskap, men framför allt om att ta vara på sitt liv och våga hoppas på det omöjliga.

Om författaren:

Jag är en roman- och barnboksförfattare som står med ena foten i Stockholm och den andra i Eskilstuna. Utöver författandet ägnar jag tiden åt att komponera musik och skriva låttexter.


"Projekt Edens Lustgård" kom till efter att jag under loppet av bara några år förlorade ett flertal närstående. Jag upplevde att döden var ett oerhört tabubelagt ämne som ytterst få var villiga att beröra. Att befinna sig mitt i sorgen kan därför vara ensamt, och frågorna och tankarna kan stundtals kännas överväldigande.

Tonen i mina böcker har ofta en blandning av svart humor och självdistans. Personligen är jag övertygad om att man med skrattets hjälp kan lindra smärtan och saknaden efter dem som gått före oss.
  • Författare: Emelie Nirland
  • Format: Danskband/flex
  • ISBN: 9789189484139
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 235
  • Utgivningsdatum: 2022-05-12
  • Förlag: Lava Förlag