bokomslag Priset för ett liv
Deckare

Priset för ett liv

Malin Thunberg Schunke

Inbunden

279:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 1-3 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 2023
För den som tycker om verklighetsförankrad spänning i internationell miljö är Priset för ett liv ett måste. Marita Wass, Skaraborgsbygden

"... en nagelbitarthriller om människohandel och familjehemligheter. Tara

Liksom de tidigare Esther Edh-böckerna är det här en mycket spännande och otäck historia, väl förankrad i den skrämmande verkligheten, med många snygga vändningar. Thunberg Schunkes kunskap om internationell straffrätt används på ett fantastiskt sätt, och i stället för att bli invecklat och trist tillför det något till både intrigen och gestaltningen av karaktärerna. Helhetsbetyg: 4, Mycket bra Bibliotekstjänst

Hur högt är priset för ett liv?

En kvinna hittas brutalt mördad i Grekland. Mordoffret är amerikanska och hustru till en högt uppsatt svensk jurist. Kort därefter kommer beskedet att parets femårige son har kidnappats hemma i Helsingborg och kidnapparna kräver en hög lösensumma. En polisjakt drar i gång över hela Europa för att hitta förövarna.

En internationell utredningsgrupp startas på Eurojust med åklagaren Esther Edh i spetsen. Esthers chef Fabia Moretti ser snart ett samband med en gammal utredning. Spåret leder rakt in i Europas mörkaste och mest hänsynslösa kriminalitet. Med fara för livet närmar sig Esther och Fabia en grupp människor som inte skyr några medel för att offra andra och där priset för ett liv visar sig bli alltför högt.

Priset för ett liv är en verklighetstrogen thriller om samvetslös handel med människoliv, mörka familjehemligheter och korruption. Det är den femte, fristående delen i serien om åklagarna Esther Edh och Fabia Moretti och deras kamp mot internationell brottslighet.

Malin Thunberg Schunke är docent i straffrätt och har arbetat som åklagare. Hennes första bok Ett högre syfte belönades med Svenska deckarakademins debutantpris.
  • Författare: Malin Thunberg Schunke
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789164208880
  • Språk: Svenska
  • Utgivningsdatum: 2023-09-15
  • Förlag: Piratförlaget