bokomslag Presentask med fyra noveller av Agatha Christie
Deckare

Presentask med fyra noveller av Agatha Christie

Agatha Christie

Häftad

249:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

  • 2015
Ett vattentätt alibi

Kriminalförfattaren Agatha Christie är världsberömd för sina böcker, vilka har sålts i mer än tre miljarder exemplar. I september 2015 skulle hon ha fyllt 125 år, vilket firas stort i hela världen. Novellen är hämtad ur novellsamlingen Par i brott (1929) och handlar om när Christies mindre kända deckarduo Tommy och Tuppence får det ovanliga uppdraget att vinna en vadslagning åt en klient. Ny översatt av Helen Ljungmark.

Det är mycket enkelt, sa mr Montgomery Jones. Ni måste hålla på med sådana här saker hela tiden. Undersöka alibin och ta reda på var de brister.
Åh ja ja visst, sa Tommy. Sådant gör vi ofta.
Någon måste hjälpa mig med det, sa Montgomery Jones. Jag är inte duktig på sådana saker. Det enda ni behöver göra är att avslöja henne. Det här låter säkert väldigt barnsligt i era öron, men det betyder mycket för mig och jag är beredd att betala vad som helst.
Det ordnar sig, sa Tuppence. Jag är säker på att mr Blunt är villig att åta sig ert fall.
Absolut, absolut, sa Tommy. Ett uppfriskande fall, verkligen ett uppfriskande fall.

Ett vattentätt alibi är Novellix nr 67. Novellix ger ut noveller; nyskrivet och klassiker, en novell per bok. Novellerna finns i tre format - tryckt bok, e-bok och ljudbok. Du kan även prenumerera på dem. Läs mer på novellix.se

Den blå pelargonen

Kriminalförfattaren Agatha Christie är världsberömd för sina böcker, vilka har sålts i mer än tre miljarder exemplar. I september 2015 skulle hon ha fyllt 125 år, vilket firas stort i hela världen. Novellen är hämtad ur novellsamlingen Miss Marples mysterier (1932) och handlar om hur Miss Marple med is i magen löser ett till synes spöklikt mordmysterium. Novellen är nyöversatt av Helen Ljungmark.

Om ni ville döda någon, hjälpte sir Henry henne på traven.
Ja visst, ja. Om jag ville det skulle jag inte förlita mig på skräck. Jag vet att man läser om att folk dör av det, men det verkar vara mycket osäkert, och de mest nervösa människorna är mycket modigare än man egentligen tror att de är. Jag skulle förlita mig på någonting mer definitivt och säkert och planera det hela mycket noggrant.
Miss Marple, sa sir Henry, ni skrämmer mig. Jag hoppas att ni aldrig ska vilja röja mig ur vägen. Era planer skulle vara för bra.

Den blå pelargonen är Novellix nr 68. Novellix ger ut noveller; nyskrivet och klassiker, en novell per bok. Novellerna finns i tre format - tryckt bok, e-bok och ljudbok. Du kan även prenumerera på dem. Läs mer på novellix.se

Döden i floden

Kriminalförfattaren Agatha Christie är världsberömd för sina böcker, vilka har sålts i mer än tre miljarder exemplar. Den femtonde september 2015 skulle hon ha fyllt 125 år, vilket firas stort i hela världen. Novellen Döden i floden är hämtad ur novellsamlingen Miss Marples mysterier (1932) och handlar om hur Miss Marple kvickt tror sig veta vem som ligger bakom det kallsinniga mordet på en ung kvinna. Miss Marples goda vän sir Henry nystar upp den trassliga historien för att se om misstankarna stämmer. Novellen är nyöversatt av Helen Ljungmark.

Det ni sa gav mig mod att komma till er nu. Jag har en känsla av att om jag säger något till er, kommer ni i varje fall inte att skratta.
Han insåg plötsligt att hon menade allvar.
Det är klart att jag inte kommer att skratta, sa han vänligt.
Sir Henry den här flickan Rose Emmott. Hon dränkte sig inte hon blev mördad Och jag vet vem som mördade henne.
Sir Henry satt tyst i säkert tre sekunder av ren förvåning. Miss Marple hade varit alldeles lugn och stadig på rösten. Hon kunde ha kommit med ett helt vardagligt påstående, så oberörd som hon verkade.
Det är ett mycket allvarligt påstående ni kommer med, miss Marple, sa sir Henry när han hämtat sig.
Hon nickade långsamt flera gånger.
Jag vet jag vet det är därför jag har kommit till er.

Döden i floden är Novellix nr 69. Novellix ger ut noveller; nyskrivet och klassiker, en novel
  • Författare: Agatha Christie
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789175890784
  • Språk: Svenska
  • Utgivningsdatum: 2015-09-18
  • Översättare: Helen Ljungmark
  • Förlag: Novellix