bokomslag Pojkdrömmen som blev vetenskap : om världens första hundpsykolog Anders Hallgren
Memoarer & biografier

Pojkdrömmen som blev vetenskap : om världens första hundpsykolog Anders Hallgren

Håkan Lahger

Kartonnage

249:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 144 sidor
  • 2023
"Det är svårt att ta in Anders Hallgrens storhet. Men om man tänker Ingmar Bergman inom film, Björn Borg inom tennis och Ingemar Stenmark inom alpint, kan Anders internationella betydelse inom hundvärlden börja skönas. Jag hoppas den här boken kan få fler att upptäcka denne unike svenska humanist." Håkan Lahger

Ett mycket personligt och självutlämnande porträtt om en man som redan som ung visste att han ville viga sitt liv åt att hjälpa hundar - och i förlängningen hundägare - till ett bättre och lyckligare liv. Anders resa tvingade honom att övervinna kontakträdsla och social blyghet för att lyckas.

Håkan Lahgers biografi om Sveriges internationellt sett mest kända hundpsykolog, Anders Hallgren, bygger på en mängd öppenhjärtliga samtal och intervjuer - inte bara med Anders - utan många av dem han har arbetat med under åren. Även experter inom hundvärlden som på ett eller annat sätt har samarbetat med honom, har velat få tala om det.

Som världens första hundpsykolog stötte Anders i början på hårt motstånd med sina då kontroversiella och banbrytande idéer om att hundträning borde bygga på kommunikation och förståelse mellan människa och hund istället för tradionella metoder med dominans, bestraffning och disciplin. Med psykologiexamen i ryggen och med stöd av etologisk forskning, vann han med tiden allt större mark för de mjuka metoder som idag används världen över. Idag kan Anders Hallgen se tillbaka på 50 år som hundpsykolog.

Det är svårt att ta in Anders Hallgrens storhet. Men om man tänker Ingmar Bergman inom film, Björn Borg inom tennis och Ingemar Stenmark inom alpint, kan Anders internationella betydelse inom hundvärlden börja skönas. Jag hoppas den här boken kan få fler att upptäcka denne unike svenska humanist." Håkan Lahger

Håkan Lahger är journalist och författare. Han har arbetat som redaktör och journalist på TV åt Fredrik Skavlan och Stina Dabrowski med flera och skrivit böcker om bland andra Thorsten Flinck, Ulf Lundell, Bob Dylan och Anita Haglöf i "Jag var Ingmar Bergmans hushållerska" och "Helikopterpiloten - Berättelsen om ett rån". Han har även skrivit om den svenska skivbranschen.

Anders Hallgren (f. 1940) är en av världens ledande hundpsykologer och har under hel sitt liv ägnat sig åthundar. I Pojkdrömmen som blev vetenskap berättar han öppenhjärtigt om sitt liv och karriär för journalistenoch författaren Håkan Lahger. En intressant skildring som vänder sig till alla med intresse för Hallgrensbanbrytande hundpsykologi som baseras på förståelse mellan hund och människa och förkastande av allanvändning av våld, dominans och bestraffning. På Stora Sofielunds hundskola utanför Arboga startade handen första hundpsykologutbildningen och kunde där förverkliga sina banbrytande idéer. Vänner ochfamiljemedlemmar ger också sin bild av Hallgren. Vi får bland annat ta del av den sociala fobi som han tid tillannan drabbas av. Lahger skriver kronologiskt, lättillgängligt och rakt på sak. Hallgrens hundpsykologiskavärv får här en mycket viktig belysning. Hallgren har en rik produktion av böcker bakom sig. Den senaste kom2022 och har titeln Allt om hundpsykologi.
-BTJ 
  • Författare: Håkan Lahger
  • Format: Kartonnage
  • ISBN: 9789152769874
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 144
  • Utgivningsdatum: 2023-09-28
  • Förlag: LIBERATA Bokförlag