bokomslag Ortnamnen i Göteborgs och Bphus län. 19, Ortnamnen i Tanums härad. 2
Språk & ordböcker

Ortnamnen i Göteborgs och Bphus län. 19, Ortnamnen i Tanums härad. 2

249:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 7-11 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

  • 309 sidor
Ortnamnen i Tanums härad behandlar en del av namnförrådet i det område som förr bar namnet Tanums härad och som idag är en del av Tanums kommun. I boken förklaras och kommenteras namn som inte betecknar bebyggelser, det vill säga namn på sjöar, vikar, vattendrag, öar, vägar, berg, mossar, myrar, åkrar och ängar med mera. En del av namnen används inte alls idag utan återspeglar äldre tiders namnförråd.

Boken innehåller även två exkurser. Exkurs 1 behandlar serien Ortnamnen i Göteborgs och Bohus län ur olika perspektiv. Exkurs 2 behandlar höjdbeteckningar i Tanums härad. Boken innehåller också ett relativt stort antal dialektord.

Ortnamnen i Tanums härad ingår i serieverket Ortnamnen i Göteborgs och Bohus län. Serien vänders sig till alla som har intresse av Bohuslän och dess ortnamn, bohusläningar, turister, turistorganisationer, hembygdscirklar, skolor och studieförbund. Den bygger på material som idag finns tillgängligt hos Institutet för språk och folkminnen vid Dialekt-, ortnamns- och folkminnesarkivet i Göteborg där författaren Maria Löfdahl är verksam. Ortnamnen i Tanums härad är hennes doktorsavhandling.
  • ISBN: 9789172290303
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 309
  • Förlag: Språk- och folkminnesinstitutet