Örter : Att odla och äta

  • Nyhet

Inbunden, Svenska, 2026

Av Tove Nilsson

339 kr

Kommande

Vad skulle en fransk gryta vara utan en boquet garni? En thailändsk larb utan koriander och thaibasilika? Mellanösterns alla sallader utan mynta och persilja? Eller en rostad kyckling utan rosmarin och timjan? Att laga mat med en rejäl bunt färska örter är en upplevelse – de aromatiska dofterna, smakerna, krispet och stinget!

Det här är boken för dig som gillar att laga god mat och vill lära dig mer om smaksättning och kul kombinationer av råvaror i olika rätter. Boken innehåller ett 80-tal recept med en blandning av smårätter, röror, grönsaksrätter, kött, fisk, bakat och söta desserter. Till exempel timjan- och honungsbakade morötter med getostyoghurt, örtrisotto, saltad yoghurt med betor och salsa verde, chimichurri, rosmarinstekt lamm, timjankokta jordgubbar med vaniljglass och mandelkaka med lavendel.

Utöver bokens alla recept går Tove Nilsson igenom hur enkelt det är att odla sina egna örter. Läs om sorter, planering och anläggning av din örtodling, om odling från frö till planta, om skörd och hur du förvarar, torkar och använder örterna. Örtodling kan ske i allt från krukor i fönstret och på balkongen till villaträdgården eller den stora örtagården på landet.

Produktinformation

  • Utgivningsdatum2026-03-20
  • FormatInbunden
  • SpråkSvenska
  • Upplaga1
  • FörlagNatur & Kultur Allmänlitteratur
  • MedarbetareWeibull,Lennart
  • ISBN9789127191778
  • MiljömärkningFSC

Tillhör följande kategorier