bokomslag Ömtåligt gods : varm poesi
Skönlitteratur

Ömtåligt gods : varm poesi

Roger Johansson

Häftad

109:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 10-15 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

  • 80 sidor
  • 2013
Författarens vandring genom livet har resulterat i en serie dikter som speglar möten och intryck där varma känslor ofta spelar huvudroll.
Att vänskap skall hanteras som ömtåligt gods konstateras redan i förordet och löper som en röd tråd genom hela diktsamlingen.
Med varsam hand tas läsaren med på en resa där känslan av, att ha en vän som bryr sig om, blir vandringsstaven som skapar balans i författarens poesi.

Roger Johansson är produktionsledare på en processindustri i Göteborg. Under många år har han dokumenterat sina betraktelser och möten i livet på sitt eget sätt. I en mångkulturell miljö på sin arbetsplats och i en föreningsmiljö på sin hemort har det blivit många tillfällen till intressanta möten och reflektioner mitt i vardagen.
Med tre egna barn och över 20 års erfarenhet av ungdomsidrott har övertygelsen växt till visdom när det gäller vikten av att vara synlig i alla skeenden i livet.
Att Rogers drivkraft ligger i tanken om att gemenskap skapar trygghet och ett bättre samhälle för alla lyser igenom på ett oerhört tydligt sätt i allt han berättar i sina dikter. Förhoppningen blir då självklart att diktsamlingen, "ÖMTÅLIGT GODS" skall bidra till en ökad värme och förståelse mellan människor överallt i vårt samhälle.

Varje dikt har sin egen bakgrundshistoria. I centrum står människor som Roger Johansson lärt känna på jobbet eller på fritiden. Det är känslosamma och engagerade möten. Framsidan på diktsamlingen "Ömtåligt gods" kan få vem som helst att längta till sommaren: två kompisar som tar igen sig på klippor vid havet. Det är annat än det grå aprilvädret vi ser genom fönstret på kaféet där vi sitter på Göteborgs centralstation.
- Omslagsbilden har min dotter tagit. Det är en bild som jag tycker mycket om. Den beskriver så bra det som boken handlar om, nämligen vänskap. [...]
Mål & Medel, maj 2013
  • Författare: Roger Johansson
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789174638585
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 80
  • Utgivningsdatum: 2013-01-04
  • Förlag: BoD