bokomslag Och livet bara pågår
Skönlitteratur

Och livet bara pågår

Ingela Wadbring

Danskband/flex

219:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 1-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

  • 322 sidor
  • 2022
Marija är strax över 50 och har nästan gett upp hoppet om att finna en man att dela livet med. Men så åker hon på konferens till Svalbard, och plötsligt står han där - Iosif. Han visar Marija att det är möjligt att ha en relation som är fysisk, känslomässig och intellektuell. De kommer varandra nära och när de återvänder till Sverige fortsätter deras vägar att korsas. För Marija är det lättare än någonsin att hantera vardagens problem, som besvärliga medarbetare. Men precis när hon börjar tro på ett liv tillsammans med Iosif kommer ett oväntat avslöjande - han lever tillsammans med en multisjuk kvinna.

Om hon vill fortsätta sin relation med Iosif måste hon utmana både sina egna och samhällets normer om hur ett förhållande ska se ut. Är hon verkligen beredd att anta en sådan utmaning?

Och livet bara pågår utmanar tvåsamhetsnormen och traditionella familjekonstellationer. Det är också en varm relationsroman om mogen kärlek.

Ingela Wadbring, född 1964 i Alingsås, är professor i medieutveckling, men har haft diverse yrken inom bland annat vård och detaljhandel. Hon har tidigare publicerat många facklitterära texter. Och livet bara pågår är hennes första roman och första delen i en trilogi.

Att kärlek uppstår är givet, men författaren låter inte förhållandet enbart utvecklas till glädje och sorglöshet, utan väcker också läsarens tankar på hur en relation kan utvecklas då en av parterna är bunden till en, i detta fall, svårt strokedrabbad livskamrat. Temat och problematiken berör och stannar kvar, medan bl.a. miljöerna målas med väl bred pensel /.../den cliffhanger hon avslutar med gör att det är värt att bortse ifrån, för att i kommande bok få veta vad som händer med Marija, Iosif och deras annorlunda tvåsamhet.
BTJ-häftet nr 5, 2022. Lektör Gunilla Bergdahl
  • Författare: Ingela Wadbring
  • Format: Danskband/flex
  • ISBN: 9789189199057
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 322
  • Utgivningsdatum: 2022-01-21
  • Förlag: Hoi Förlag AB