bokomslag Nautiska Föreningen : dåtid, nutid och framtid - 150 år 1869-2019
Sport & fritid

Nautiska Föreningen : dåtid, nutid och framtid - 150 år 1869-2019

Danskband/flex

269:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-5 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 135 sidor
  • 2020
Nautiska Föreningen stiftades 5 juni 1869 i Göteborg och firar således 150 års jubileum 2019. Jubileumsåret har inneburit att vi i styrelsen har fått tillfälle att lära oss mer om föreningens historia. Men också att fundera mer kring föreningens syfte och vad vi vill erbjuda nuvarande och nya medlemmar. Vår vision är att Nautiska Föreningen ska vara den naturliga arenan för alla som brinner för sjöfart.

Styrelsen beslutade uppmärksamma jubileumsåret med en jubileumsskrift och en jubileumsfest. Jubileumsfesten gick av stapeln den 29 augusti i år. Programmet bestod bland annat av en paneldiskussion på temat "Utan sjöfart, ingen handel. Hur står det till med världshandeln och hur påverkar förändringar i handelsmönster, nya handelsavtal och den nya världsordningen sjöfarten?" Du kan läsa mer om och se bilder från jubileumsfesten på sidorna 120-129.

Sjöfart, handel och globalisering - dåtid, nutid och framtid är temat för denna jubileumsskrift. Tanken har varit att ta fram en lättsam publikation med nedslag i föreningens historia, gästkrönikor och gärna mycket bilder.

Fakta och nedslag i föreningens historia har främst hämtats från tidigare minnesskrifter samt från äldre protokoll och dokument som vi fått tillgång till på Sjöfartsmuseet Akvariets arkiv. Den känslan vi fått av att sitta i arkivet och bläddra igenom föreningens 150 åriga historia vill vi försöka förmedla genom att några äldre protokoll och dokument finns med i sin helhet i denna publikation. Vi i styrelsen är så glada för att Nautiska Föreningen genom åren uppmärksammat och firat sina jubileer, vilket har möjliggjort för oss att plocka upp minnen ur historien och lyfta fram några av dessa i denna 150-års jubileumsskrift.
  • Format: Danskband/flex
  • ISBN: 9789186687571
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 135
  • Utgivningsdatum: 2020-01-21
  • Förlag: Breakwater Publishing