bokomslag Money Honey : din ekonomiska och juridiska guide genom livet
Samhälle & debatt

Money Honey : din ekonomiska och juridiska guide genom livet

Leni Ekendahl Eva Lunderquist Emine Lundkvist

Inbunden

279:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 219 sidor
  • 2021
Vad har du för förhållande till pengar? Gillar du pengar? Att tjäna pengar, att spara pengar eller mår du dåligt när du tänker på dem?

Money Honey är en inspirationsbok och din ekonomiska och juridiska guide genom livets alla händelser, när du flyttar hemifrån, blir sambo, byter bostad, skiljer dig eller vill börja spara och kanske investera. Boken följer tre deviser: det är aldrig försent att börja, det finns aldrig för lite pengar och det är bara ditt ansvar.

Du får ta del av sanna berättelser om situationer som har gått snett eller rätt, och lära dig vad du kan göra åt dem likväl som du kan bli inspirerad av någon som har lyckats. Du lär dig också hur du säkrar en trygg pension redan nu och hur du undviker de största kvinnofällorna. Det finns en hel del sådana! Berättelserna fungerar som väckarklockor och kan ge värdefulla insikter för nya och bättre vägval.

Se boken som din husbibel och ta med hjälp av den kontrollen över ditt liv och din ekonomi. Den kan läsas från pärm till pärm eller användas som en uppslagsbok beroende på var i livet du befinner dig för stunden. Ekonomi är kul, stimulerande och skapar trygghet om du har kontroll över den. För det är väl så du vill se på dig själv? Stark, smart och självständig!

LENI EKENDAHL är författare och journalist med en bakgrund inom såväl TV-produktion som välgörenhetsarbete. Leni har arbetat med organisationen Hand in Hand som utbildar fattiga kvinnor, främst i Indien och Afrika, i entreprenörskap. Leni är särskilt intresserad av kvinnohälsa och sitter i styrelsen i ett par noterade bolag verksamma inom medicinsk teknik.

EVA LUNDERQUIST är VD och delägare i ett fondbolag som heter Tellus Fonder AB och har några styrelseuppdrag vid sidan om. Hon är ekonom och har en bakgrund som entreprenör och investerare. Eva har hållit föredrag för banker och andra professionella nätverk för att inspirera och dela med sig av sina erfarenheter.

EMINE LUNDKVIST är advokat och har över trettio års erfarenhet av juridiskt arbete med inriktning på skatterätt, familjerätt och andra allmänna juridiska frågor. Efter flera års arbete inom större organisationer driver hon nu en egen advokatbyrå som heter Erlegal Advokat KB, tillsammans med sina kollegor. Emine håller ofta föredrag på området skatter och juridik.

Leni, Eva och Emine har alla erfarenhet av att vara ängelinvesterare och de har hjälpt ett stort antal bolag att finna kapital till att grunda och förverkliga sina drömmar.

"En ambitiös bok, generöst strösslad med igenkänningsbara exempel som gör det lätt att relatera, reflektera och gå från tanke till handling." Sharon Lavie, sparekonom

"Bokens styrka är det breda anslaget och den personliga tonen samtidigt som den tar upp intressant fakta, aktuell statistik. Dessutom innehåller den både intervjuer och ett stort antal exempel sprungna ur verkligheten. Money Honey är en matnyttig, praktisk, lättillgänglig och användbar ekonomibok för kvinnor." Carola Forslund, BTJ
  • Författare: Leni Ekendahl, Eva Lunderquist, Emine Lundkvist
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789177992943
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 219
  • Utgivningsdatum: 2021-09-06
  • Förlag: Louise Bäckelin Förlag