bokomslag Medicinboken : orsak, symtom, diagnostik, behandling (bok med eLabb)
Vetenskap & teknik

Medicinboken : orsak, symtom, diagnostik, behandling (bok med eLabb)

Nils Grefberg

Inbunden

1129:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-5 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 704 sidor
  • 2013
Medicinboken, som sedan 20 år tillbaka är ett svenskt standardverk inom högskoleutbildningar, kom 2013 ut i sin femte upplaga. Revideringen är gjord i samarbete med lärare som är verksamma inom medellånga vårdutbildningar och sjuksköterskeprogrammet. Boken beskriver invärtes sjukdomar som all personal inom hälso- och sjukvården måste ha goda kunskaper om, bland annat hjärtinfarkt, stroke, diabetes och högt blodtryck. Boken har även utökats med ett kapitel om onkologi. Teoretisk och praktisk sjukdomslära integreras, och autentiska fallbeskrivningar konkretiserar mötet med patienterna. I slutet av boken förklaras medicinska termer och förkortningar. Boken är rikt illustrerad med färgbilder.

Med boken följer eLabbet, ett webbaserat interaktivt självstudiematerial med autentiska patientfall och kunskapsfrågor med direkt återkoppling från författarna.

Medicinboken är en lärobok för studerande på sjuksköterskeutbildningen men är lämplig också för andra medellånga vårdutbildningar. För yrkesverksamma sjuksköterskor och andra personalgrupper fungerar den också utmärkt som innehållsrik uppslagsbok i det kliniskt praktiska arbetet.

Sagt om boken
"Medicinboken riktar sig till studenter på vårdutbildningar, andra än läkarutbildningen. [...] Justeringar, uppdateringar och tillökningar genom de nu fem upplagorna har bidragit, liksom författarskaran, som består av arton läkare. [...] Layouten är moderniserad och illustrationerna nu övervägande i färg. Ordlista, förkortningsförteckning och bra sakregister förstärker intrycket att Medicinboken även fungerar utmärkt som uppslagsverk. [...] Nättjänsten "eLabbet" kompletterar med instuderingsfrågor och annat pedagogiskt material." Christian Olsson, lektör, BTJ häfte 13123296.

Om författarna
Huvudredaktör är Nils Grefberg, doktor i medicinsk vetenskap och tidigare överläkare vid medicinkliniken, Centrallasarettet i Växjö.
  • Författare: Nils Grefberg
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789147108121
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 704
  • Utgivningsdatum: 2013-08-13
  • Förlag: Liber