Matlagning : en handbok

Inbunden, Svenska, 2010

Av Jan-Erik Hallberg, Anders Hjelmberg

929 kr

Skickas onsdag 8/10
Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249 kr.

Matlagning är en metodhandbok med alla grundläggande tillagningsmetoder som förekommer i ett rationellt kök: pochera, koka, bräsera, steka, fritera osv. Här finns även de metoder som har utvecklats som en följd av den tekniskt avancerade utrustning som idag återfinns i produktionsköken.
Även recept – såväl klassiska som moderna – presenteras här, alltifrån typiska svenska sillinläggningar till ostar och varma och kalla desserter.
På ett kortfattat och enkelt sätt behandlas grundläggande produkthantering och HACCP. Nytt är fakta om etiskt och etniskt förhållningssätt till matlagning.
Matlagning är skriven av Jan-Erik Hallberg och Anders Hjelmberg, två erfarna kockar och yrkeslärare, i nära samarbete med yrkesmän i restaurangbranschen.
Boken vänder sig främst till gymnasieskolans restaurang- och livsmedelsprogram, Yrkeshögskolans utbildning inom restaurang och mat samt vuxenutbildningen, men är även en mycket uppskattad handbok för alla restauranger.

Måltidsakademiens diplom för bästa lärobok

Produktinformation

  • Utgivningsdatum2010-04-30
  • Mått190 x 272 x 33 mm
  • Vikt1 495 g
  • FormatInbunden
  • SpråkSvenska
  • Antal sidor422
  • Upplaga3
  • FörlagStudentlitteratur AB
  • SABQca
  • ISBN9789144060521

Tillhör följande kategorier