Kommande
bokomslag Människors möte med mat och måltider
Kropp & själ

Människors möte med mat och måltider

Christina Berg Christel Larsson Päivi Palojoki

Häftad

529:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

  • 256 sidor
  • 2024
Samhällsrelevant kostvetenskaplig kunskap till studenter och yrkesverksamma med intresse för mat och måltider.

Människors möte med mat och måltider belyser bland annat matvanor ur ett hållbarhetsperspektiv, matlandskap och matkultur i ständig förändring, möten med främmande smaker, selektivt ätande, kunskap i handling samt vikten av reflektion i lärande och måltidsskapande. Läsaren får även inblick i betydelsen av politiska styrsystem och kulturell kompetens i arbetet med mat och måltider.

Främst vänder sig boken till studenter och yrkesverksamma med intresse för mat och måltider, exempelvis kostvetare, dietister, måltidskreatörer, gastronomer och lärare i hem- och konsumentkunskap. Boken fokuserar på dem som dessa personer har för avsikt att undervisa, ge råd till, informera, ta beslut för eller laga mat till.

Om författarna
Redaktörer:
Christina Berg, professor i kostvetenskap vid Institutionen för kost- och idrottsvetenskap, Göteborgs universitet.
Christel Larsson, professor i kostvetenskap vid Institutionen för kost- och idrottsvetenskap, Göteborgs universitet.
Päivi Palojoki, affilierad professor i kostvetenskap vid Institutionen för kost- och idrottsvetenskap, Göteborgs universitet samt professor i pedagogik i huslig ekonomi vid Pedagogiska fakulteten, Helsingfors universitet.

Medförfattare:
Carina Abrahamson, Lena Gripeteg, Louise Hård, Jenny Lind, Christina Lundberg, Cecilia Magnusson Sporre, Sara McGarvie, Isabelle Mulkerrins, Hillevi Prell, Mia Prim, Jenny Rendahl, Malin Rödin, Louise Skoog, Frode Slinde.
  • Författare: Christina Berg, Christel Larsson, Päivi Palojoki
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789147147144
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 256
  • Utgivningsdatum: 2024-08-23
  • Förlag: Liber