bokomslag Män och sex : om lust, funktion och relation
Familj

Män och sex : om lust, funktion och relation

Malin Drevstam

Häftad

569:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 192 sidor
  • 2023
Sex kan upplevas stärkande och fantastiskt men även ångestfyllt och skamligt. Den här boken erbjuder aktuell kunskap om sexuella funktionsproblem hos män, hur dessa kan behandlas samt praktiska verktyg för att öka kontroll, närvaro, avslappning, trygghet och njutning.

För många män är sexualitet, lust och funktion ett komplext område – inte minst i relationer – och det kan vara svårt att både se och acceptera att det kan finnas ett problem och identifiera vad som behöver förändras. Genom bättre självkännedom och förståelse för kroppens sexuella respons och signaler blir det lättare att styra uppmärksamheten, agera på sätt som stärker i stunden och på så sätt minska stress, skam, prestationsångest och självkritik.

Boken är indelad i fyra delar. Del 1 går igenom sex som företeelse i en vidare bemärkelse och redogör för vanliga idéer om vad som är normalt och inte. Del 2 tar upp hur sex fungerar i hjärnan och kroppen. Här introduceras trecirkelmodellen som pedagogisk hjälp för att kunna åskådliggöra processerna som för oss mellan lust, upphetsning och när det uppstår problem eller hinder. Del 3 beskriver vanliga sexuella utmaningar utifrån ett mer generellt perspektiv. Här presenteras faktorer av betydelse såsom självbild, tidigare erfarenheter, normer, relationer och så vidare. Delen beskriver även de vanligaste sexuella funktionsproblemen hos män – nedsatt sexlust, erektionsproblem och tidig utlösning. Del 4 beskriver generella färdigheter för ett bättre sexliv samt behandlingsmetoder för den som vill arbeta på egen hand och få större förståelse för sin situation.

Boken kan läsas med behållning av dem som i sitt yrke kommer i kontakt med män med sexuella funktionsproblem – såsom psykoterapeuter, sexologer, psykologer, parterapeuter och urologer – men framför allt vänder den sig till män som vill känna sig tryggare i sin sexuella funktion samt till deras partners.

Författaren Malin Drevstam är socionom, leg. psykoterapeut och sexolog, verksam vid sin mottagning i Stockholm. Hon föreläser, utbildar och håller kurser kring sex och relationer och är även författare, bland annat till boken Lust och olust – om sex, närhet och relationer (Gothia Kompetens, 2019).
  • Författare: Malin Drevstam
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789177413806
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 192
  • Utgivningsdatum: 2023-09-19
  • Förlag: Gothia Kompetens AB