bokomslag Lögnaren i skafferiet
Deckare

Lögnaren i skafferiet

Kristina Appelqvist

Pocket

110:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 1-2 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

Andra format:

  • 407 sidor
  • 2024
Värdig arvtagare till Agatha Christie, som i sin nya serie blandar humor, samhällskritik och brott. Andra delen om kommunikationschefen Nina Storm är fylld av absurditeter och klokskap. Härligt underhållande persongalleri och schvung i berättandet. M-Magasin

Skildringen av skrivarkursen och dess deltagare är en höjdpunkt där Appelqvist tecknat träffsäkra figurer som får utvecklas på olika vis. Vem kan motstå den blyga Försäkringskassehandläggaren från Partille som får puls inne på biblioteket i Svenljunga? Göteborgsposten

När Nina Storm hör att kulturminister Timmy Carlsson är död blir hon chockad. Timmy var hennes bästa vän i gymnasiet, men vänskapen ebbade ut efter ett skruvat påhitt som spårade ur sommaren 1987. Timmy och Nina lovade att aldrig avslöja för någon vad de gjort.

Snart blir hon varse att Timmy sparat ett avslöjande foto i alla år. I sitt våghalsiga försök att komma över bilden snubblar hon över delikata hemligheter om sin chef Diana Wikman.

I samma veva arrangeras en skrivarkurs i den prästgård Nina fått ärva i Mjöbäck. Deckarförfattaren Greger Sparre tar till minst sagt okonventionella metoder för att få gruppen att komma loss med sitt skrivande. Men vilka hemligheter döljer sig under ytan?

Ett inbrott i Ninas lägenhet får henne att inse att Timmys död satt igång en kedja av gåtfulla händelser och obehagliga överraskningar. Vem i Ninas närhet planerar att avslöja vad som hände 1987? Och varför?

Lögnaren i skafferiet är en underhållande spänningsroman om lögner och livslögner, vänskap,drömmar och maktkamp.

Kristina Appelqvist är författare, frilansjournalist och kommunikationskonsult och har tidigare skrivit nio deckare i universitetsmiljö. 2022 kom boken Klänning för korta kvinnor, som inledde den nya serien om kommunikationschefen Nina Storm och hennes inte helt sympatiska chef, generaldirektören Diana Wikman.

Kristina Appelqvist har hittat hem. Med en blandning av spänning, myndighetskultur och landsbygdsromantik gör sig Skaraborgsförfattaren allra bäst. ... Lögnaren i skafferiet är underhållande, inte minst när det kommer till maktkampen i myndigheternas korridorer. Mariestads-Tidningen
  • Författare: Kristina Appelqvist
  • Format: Pocket
  • ISBN: 9789164208668
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 407
  • Utgivningsdatum: 2024-01-12
  • Förlag: Piratförlaget