bokomslag Ledarskap i klassrummet : handbok för studiero och undervisningskvalitet
Psykologi & pedagogik

Ledarskap i klassrummet : handbok för studiero och undervisningskvalitet

John Steinberg

Häftad

499:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 143 sidor
  • 2024
Öka studieron och höj undervisningens kvalitet med denna handbok av John Steinberg.

Om lärarens ledarskap inte fungerar är det också svårt att skapa studiero i klassrummet. För att stötta lärare att utveckla sitt ledarskap och öka studieron och undervisningens kvalitet har John Steinberg nu reviderat och utökat sin bok Ledarskap i klassrummet.

John Steinbergs klassiska bok Ledarskap i klassrummet har genom åren lästs av ett stort antal lärare och använts på hundratals skolor runtom i landet, inom lärarutbildningen och av lärarfortbildare.

I denna utökade utgåva fokuserar John Steinberg på tre områden för att uppnå just studiero och hög undervisningskvalitet: det individuella ledarskapet (eftersom pedagogyrket är ett ledarskapsyrke), det kollektiva ledarskapet (eftersom det är lättare att lyckas om alla på skolan har ett gemensamt förhållningssätt) och det undervisande ledarskapet (eftersom en god undervisning främjar följsamhet, samarbete och engagemang).

På sitt praktiska och lättillgängliga sätt beskriver John Steinberg hur lärare kan arbeta för att skapa studiero och en konstruktiv klassrumskultur. Boken tar upp många situationer som läraren möter under en dag och hur dessa kan hanteras individuellt och gemensamt. Den nya utgåvan innehåller flera nya checklistor och tre nyskrivna kapitel om valet av undervisningsmetodik.

Boken är tänkt att användas som en studiecirkelbok. Därför avslutas varje kapitel med enkla uppgifter och diskussionsfrågor.

John Steinberg är fil.dr. i pedagogik och lärarfortbildare. Han har arbetat som rektor och universitetslektor och är författare till ett 50-tal böcker om inlärning, ledarskap, värderingar och kommunikation, däribland Elevens lärande, Att vända en klass och Aktiva värderingar.

Sagt om boken:

"John Steinbergs bok är verkligen läsvärd. Boken kan absolut rekommenderas. Det är en förtroendeingivande bok. John Steinberg kan och vet hur det är att vara lärare i den svenska skolan."

/Åsa Morberg, fil.dr i pedagogik och docent i didaktik
  • Författare: John Steinberg
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789177414209
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 143
  • Utgivningsdatum: 2024-01-09
  • Förlag: Gothia Kompetens AB