Deckare

Låt mig ta din hand

Tove Alsterdal

Pocket

99:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 1-2 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 474 sidor
  • 2015
Natten mot valborgsmässoafton störtar Charlie Eriksson ner från en balkong på elfte våningen i Jakobsberg. Bakom sig lämnar hon ett liv av droger, kaos och ouppfyllda drömmar. Polisen avskriver dödsfallet som självmord. Samma natt vandrar Riddarn genom Jakobsbergs centrum, en tilltufsad man som hävdar att Olof Palme fortfarande lever. Han ser Charlie komma ut från en nattklubb tillsammans med en man som beter sig hotfullt - men vem skulle bry sig om det vittnet?
Helene har lämnat förorten. Hon har suddat ut sin bakgrund och brutit med familjen: en mamma som övergav dem, en pappa som drack, och syrran som inte kunde skilja på verklighet och fantasi. Men vem var hennes syster Charlie egentligen? Tog hon verkligen livet av sig? Och vad gjorde hon i Buenos Aires fyra veckor före sin död? Det visar sig att Charlie hade kommit ödesdigra hemligheter farligt nära. Spåren leder tillbaka till 1970-talet när deras mamma förälskade sig i en argentinsk flykting och försvann.
Låt mig ta din hand är ett mörkt familjedrama och en politisk thriller, en svensk nutidshistoria och vindlande kriminalroman om passion och svek, brott och försoning.

TOVE ALSTERDAL har hyllats unisont av kritikerna för sina två tidigare kriminalromaner, Kvinnorna på stranden och I tystnaden begravd. Böckerna ges ut på femton språk och har nominerats till priser i flera länder, även filmrättigheterna är sålda.

"Det är en skam att [Alsterdal] inte fick priset för bästa nordiska kriminalroman 2014, Glasnyckeln, men om du gillar utsökta spänningsromaner är chansen god att hon vinner ditt hjärta med Låt mig ta din hand."
Pekå Englund, Nerikes Allehanda

"Förra årets bästa svenska deckare, Låt mig ta din hand, finns nu i pocket och är värd vartenda pris och all uppmärksamhet. Många deckare är rena dussinläsningen, denna är raka motsatsen. Tove Alsterdal skriver fram ett politiskt drama så gastkramande att man som läsare nästan tappar andan [...] Starkt och berörande."
Lantliv

"Jag skulle tro att få som läste Låt mig ta din hand hade några invändningar mot att Tove Alsterdal fick priset för årets bästa kriminalroman i fjol. Det här är verkligen en mycket bra roman."
Anders Wennberg, Ljusdals-Posten

"Alsterdal är inte bara en skicklig författare, hon är en knivskarp samhällskritiker och väldigt rolig. Det här är årets bästa deckare och det vet jag redan nu av den enkla anledningen att bättre än så här blir det inte."
Malin Persson Giolito, Amelia

"En rasande skickligt skriven thriller, mörk och gastkramande."
Ingalill Mosander, Aftonbladet

"Det här är den bästa bok jag har läst i år!"
Nisse Scherman, Dast Magazine

"Alsterdal tar genren ett steg längre, och är en av Sveriges absolut bästa spänningsförfattare."
Jenny Westlin Green, Mölndals-Posten

"Utan tvekan är hon en av våra bästa deckarförfattare just nu. Eller snarare kort och gott bästa författare just nu. Låt mig ta din hand är med andra ord en av höstens starkaste måste-läsningar."
Gunilla Wedding, Norra Skåne

"... även om berättelsen kretsar kring ett brott så är det egentligen den svindlande historien och de skickliga personporträtten som etsar sig fast. En otroligt läsvärd kriminalroman!"
Lena Jonsson, Skaraborgs Allehanda

"Tove Alsterdal försvarar med mycket god marginal en plats bland de bästa i Sverige."
Anders Wennberg, Gefle Dagblad

" Låt mig ta din hand, Tove Alsterdals nya kriminalroman, är ett vackert exempel på att genren inte uttömt sina berättande kvalitéer [... ] familj, relationer, latinamerikansk feodalmilitarism, svenska folkhögskolor, uteliggare och nästan allting däremellan håller Alsterdal i ett varsamt, och därför övertygande grepp."
Jan-Olov Nyström, Norrbottens Kuriren

  • Författare: Tove Alsterdal
  • Format: Pocket
  • ISBN: 9789174613469
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 474
  • Utgivningsdatum: 2015-02-09
  • Förlag: Lind & Co