bokomslag Låt den rätte komma in
Deckare

Låt den rätte komma in

John Ajvide Lindqvist

Inbunden

329:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 1-2 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

Andra format:

  • 711 sidor
  • 2024
År 2004 utkom John Ajvide Lindqvists debutroman Låt den rätte komma in. Även om förlaget älskade boken var det ingen som kunde ana hur stor uppmärksamhet den och John Ajvide Lindqvist skulle komma att få.

20 år senare är Låt den rätte komma in en modern klassiker. Den har sålt i nästan en halv miljon exemplar, översatts till mer än 30 språk, blivit både svensk och amerikansk prisad film (Tomas Alfredsons filmatisering är den tredje mest sedda svenska filmen i USA!), satts upp som teaterpjäs i en massa länder och blivit underlag för uppsatser i litteraturvetenskap.

John Ajvide Lindqvist räknas numera som Nordens ledande skräckförfattare och har gett ut ytterligare elva hyllade romaner, inklusive deckarna Skriften i vattnet och Rummet i jorden, samt flera novellsamlingar. Han har med åren kommit att bli mångas favoritförfattare, däribland Stephen Kings.

Den 1 maj 2024 fyller Låt den rätte komma in 20 år och därmed även John Ajvide Lindqvists författarskap. Det kommer vi att fira på en mängd olika sätt inte minst med att ge ut denna fullmatade jubileumsutgåva av Låt den rätte komma in. Den innehåller utöver originaltexten även novellerna Låt de gamla drömmarna dö och Varför dröjde du? som båda är nyckelnoveller till boken, filmmanuset till Tomas Alfredsons svenska filmatisering samt ett nyskrivet efterord av författaren. Omslaget är gjort av den internationellt kände skräckomslagsmakaren Vincent Chong.

»Aldrig hade jag kunnat ana...« John Ajvide Lindqvist, ur efterordet 2024.

"Ajvide Lindqvists träffsäkra ton som sakta leder läsaren in i människans absoluta mörker är inget mindre än fascinerande. Trots att tjugo år har passerat är 'Låt den rätte komma in' aktuell med teman som identitet, utanförskap, kärlek och hat. Med vampyrer och blodspillan är den samtidigt en omtumlande skildring av ett barns uppgörelse med sina plågoandar. 'Låt den rätte komma in' har med råge förtjänat titeln modern klassiker. Helhetsbetyg: 5 av 5." BTJ, Lovisa Blomberg
  • Författare: John Ajvide Lindqvist
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789177754039
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 711
  • Utgivningsdatum: 2024-04-30
  • Förlag: Ordfront förlag