bokomslag Längtans landskap
Djur & natur

Längtans landskap

Torbjörn Skogedal

Inbunden

349:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-6 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

  • 248 sidor
  • 2022
"Förföriskt vackra bilder i kombination med berättande och förklarande texter gör boken till en ögonöppnare som förmedlar både kunskap, aha-upplevelser och feelgood-känsla" - Ann Mellblom, Min husbil i Sverige

"En praktfull fotobok i stort format" - Etienne Edberg BTJ-häftet nr 6, 2022. Betyg: 4, Mycket bra

För den som vill låta sig hänföras av vår svenska natur, är Längtans landskap en upplevelsebok att förtrollas av. Det är en bok om vad som väntar den som ger sig ut i naturen, låter sig förföras av landskapets storhet och smittas av naturglädjen i djurens och växternas värld.

Längtans landskap inspirerar till naturupplevelser i vårt avlånga land. Med natur- och landskapsfotograf Torbjörn Skogedals ledning tas läsaren med i text och bild på utflykter från Torne träsk i norr till Falsterbo i söder, till både små och stora paradis.

Ur bokens förord:

Det krävs inga flerdagarsexpeditioner i stiglöst land för att uppleva det som boken förmedlar. Oftast räcker det med korta promenader. Det enda som är lite obekvämt är att man, för att få ut det bästa, ibland måste vara på plats tidigt. I en del fall redan före soluppgången. Det är ju en aning besvärande. Förhoppningsvis kan en stund i läsfåtöljen, med denna bok som sällskap, också ge en resa i längtans landskap. Välkommen in!

"Detta är en fantastisk bok, inget annat kan sägas, där svensk natur, land, sjöar och hav, växter, träd, däggdjur, fåglar och geologi skildras i mycket väktarna och vackra foton och med en kunnigt avfattad text som väl ansluter till och harmoniserar med bokens bilder" - Göran Kastlund, Dala-Demokraten

 

Torbjörn Skogedal är utbildad vid Göteborgs universitet i bland annat biologi, kemi, naturgeografi och kulturgeografi och är professionell fotograf på heltid sedan många år. Hans bilder finns spridda över hela världen, främst i Sverige, Europa, Nordamerika och Asien. På Votum Förlag har Torbjörn tidigare utkommit med Hornborgasjön - Lockelsens landskap (2018) och Vid rinnande vatten (2020).
  • Författare: Torbjörn Skogedal
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789189021587
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 248
  • Utgivningsdatum: 2022-02-07
  • Förlag: Votum & Gullers Förlag