bokomslag Kyss Karlsson i nacken
Skönlitteratur

Kyss Karlsson i nacken

Karin Brunk Holmqvist

Pocket

99:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-5 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

Andra format:

  • 263 sidor
  • 2022
De är en udda samling, de som bor längs Knäppgökavägen utanför Vitaby på Österlen. Vägen heter egentligen inte så, men vad ska man annars kalla den, tycker systrarna Blenda och Johanna Nilsdotter som bott där hela livet. De följer allt som sker i skydd bakom spetsgardinen och diskuterar ivrigt vad grannarna har för sig. Och nu för tiden gäller det att hänga med, för hemma hos den förnäma Louise försvinner det trosor från tvättlinan, Göte kuckelurar med Hjördis, ovanliga lövgrodor skuttar omkring i biologen Helmers trädgård och det går rykten om att kommunen tänker gräva upp vägen och kanske även tomterna intill.

Knäppgökavägens stilla lunk är på väg mot kaos, och grannarna tänker inte låta det ske. Gamla trätoämnen läggs åt sidan och man samlas för att finna en lösning. Kommunen ska inte tro att man kan göra vad som helst på landsbygden.

Ja, kyss Karlsson i nacken, som Blenda Nilsdotter brukar säga.

Kyss Karlsson i nacken är ännu en härlig roman i sann Brunk Holmqvist-anda!

KARIN BRUNK KARLSSON, född 1944 i Simrishamn, har sedan den skönlitterära debuten med Potensgivarna 1997 skrivit nitton böcker. Hon är 2021 års vinnaren av Piratenpriset. Hennes humoristiska och hoppingivande historier har sålt i över två miljoner exemplar och hör till de mest utlånade på biblioteken i Sverige. Förutom författar har Brunk Holmqvist även varit verksam som socionom, trollkarl, mannekäng, politiker och revyprimadonna.

 

"Ännu en gång påminner författaren oss om att det finns hopp, att det aldrig är för sent. Istället för att vara rädda för andra var rädda om varandra. Det gäller att ta vara på livet."
- Torun Börtz, Ystads-Allehanda

"Man blir alltid lika varm i hjärtat när man läser Karin Brunk Holmqvists böcker! Med humor och glimten i ögat sätter hon förstoringsglaset på den lilla människan och dess små vardagliga händelser och bekymmer."
- kaisajo
  • Författare: Karin Brunk Holmqvist
  • Format: Pocket
  • ISBN: 9789178358663
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 263
  • Utgivningsdatum: 2022-02-11
  • Förlag: Bokfabriken