bokomslag Kvällstidningsteologi : 2010-2020 - från populism till pandemi
Filosofi & religion

Kvällstidningsteologi : 2010-2020 - från populism till pandemi

Joel Halldorf

Inbunden

299:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 559 sidor
  • 2021
Tiotalet inleddes med populismens genombrott och slutade med en världsvid pandemi. Däremellan präglades årtiondet av allt från flyktingkris och Greta Thunbergs klimataktivism till Donald Trumps presidentskap, metoo och de massiva Black Lives Matter-demonstrationerna.

Kvällstidningsteologi är en högaktuell samtidshistoria som ger läsaren chansen att återuppleva och försöka förstå tiotalet. Hur var det att leva i detta dramatiska decennium? I boken vävs teologen Joel Halldorfs främsta texter från årtiondet samman med nyskrivna återblickar. Vi får återvända till de mest avgörande händelserna, samtidigt som Halldorf synliggör de andliga och existentiella trender som formar vår tid.

Genom sina texter i bland annat Expressen har Halldorf bidragit till levande samtal och debatter om religionernas betydelse i vår tid. Med kultursidan som predikstol skriver hans färgstarkt och tillgängligt om allvarliga ting en genre som han själv kallar för kvällstidningsteologi. Han skapar engagemang och väcker känslor, såväl inom kyrkan som i samhället i stort.

 

Joel Halldorf (f. 1980) är docent i kyrkohistoria och verksam vid Enskilda Högskolan Stockholm. Han skriver regelbundet i Expressen, Dagen, Axess och Fokus och har även medverkat i en rad tv- och radioprogram. Hans forskning handlar om religionen i det moderna samhället och han är författare till en rad böcker på detta tema. De senaste är Gud: Jakten och Gud: Återkomsten.

Joel Halldorf är en av Sveriges viktigaste intellektuella. Med absolut gehör för sin samtid blottlägger han liberalismens och sekularismens smärtpunkter.

Karin Olsson, kulturchef Expressen, om Gud: Återkomsten

Den bästa formen av originalitet har den som hämtar något vi alla har fått i våra arkiv, men som vi glömt bort. Joel Halldorf har den sortens originalitet. Det är därför hans texter så ofta både överraskar och övertygar

Johan Hakelius, redaktör för Fokus och spanare i P1

 

Joel Halldorf är en predikant. Men vem är inte det? Och vi behöver resonerande predikanter. Jag tror dock att han är lite mer konservativ än han riktigt vill erkänna, annat än för Gud. Jag lsäer honom ofta!

Göran Greider, författare och skribent

 
  • Författare: Joel Halldorf
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789173879224
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 559
  • Utgivningsdatum: 2021-08-25
  • Förlag: Libris förlag