bokomslag Krusbärsboken
Mat & dryck

Krusbärsboken

Martin Ragnar Jens Linder

Inbunden

269:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-5 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 292 sidor
  • 2019

Sägkrusbäroch många minns med saknad sin barndoms somrar dåkrusbärsbusken var ett obligatoriskt inslag i trädgården. Menkrusbärets tid är knappast förbi. Tvärtom har detta inhemska superbär fått ett uppsving, inte bara inom hälsokretsar utan även i kulinariska sammanhang.

Krusbärsbokenär det mest omfattande verk på ämnet som publicerats på över ett sekel på något språk. Här får vi följakrusbärets historia från vikingatiden via Darwin och fram till idag. Dessutom bjuder Jens Linder på ett fyrtiotal recept på allt från klassiskkrusbärskräm somkrusbärsmarinerad strömming, drycker som saft, snaps och mjöd och givetvis, den snart legendariskakrusbärsmazarinen.

Jens Linder är flerfaldigt prisbelöntkock, författare och journalist i bland annat Dagens Nyheter.

Martin Ragnar är forskare, författare och entreprenör. Han är grundare av Kålrotsakademien, som främjar den svenska matens kulturarv, och avSvenska Dryckesakademien som gynnar produktionen av drycker gjorda av svenska råvaror. Han är även ledamot av Skåneländska Gastronomiska Akademien som värnar om matkulturen i Skåne, Halland, Blekinge och Bornholm.

"En utmärkt och intressant bok, väl värd att läsas och det inte bara av trädgårdsvänner! Därtill en vacker bok."

BTJ, Bodil Enoksson

  • Författare: Martin Ragnar, Jens Linder
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789177750543
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 292
  • Utgivningsdatum: 2019-05-07
  • Förlag: Ordfront Förlag