Psykologi & pedagogik

Konsten att fördärva sitt liv - eller inte

Stefan Einhorn

Inbunden

309:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Tillfälligt slut online – klicka på "Bevaka" för att få ett mejl så fort varan går att köpa igen.

  • 181 sidor
  • 2020
"Mycket har jag lärt och en hel del begriper jag mig fortfarande inte på, men det finns en sak som fascinerar mig oerhört mycket: att vi människor, och jag är inget undantag, förefaller ha en inneboende destruktiv kraft som gör att vi periodvis snubblar fram genom tillvaron.

Många tycks göra sitt bästa för att skapa problem och sätta krokben för sig själva. Och ska man göra något bör man göra det grundligt - här får de råd och tips så att det blir ordentligt gjort. Eller så kan den här boken användas för att förändra sitt liv till det bättre. Det är bara att välja."

Drastiskt och personligt skriver Stefan Einhorn om den svåra konsten att leva. I sin nya bok sammanför han två olika perspektiv. Avsnitten om att fördärva sitt liv grundar sig på iakttagelser och egna erfarenheter och varvas med texter som ger förslag på hur en förändring istället skulle kunna ske - för människan har en fantastisk förmåga att även se det ljusa i tillvaron och en vilja att kämpa för att nå dit. Det finns en väg ut ur de självpåtagna svårigheterna, om man nu vill bli nöjd med livet.

Konsten att fördärva sitt liv - eller inte tar upp frågan om vi kan förändra oss och i så fall hur vi kan bära oss åt.

Sagt om boken:"Den roligaste bok jag har läst på hela säsongen!"

Johan Malm, SVT Gokväll

""En otroligt härlig bok - och du kommer att lära dig mycket!""

Johan Malm, SVT Gokväll""Bokens omvända grepp gör våra idiotiska beteenden tydliga. Effekten blir humoristisk, även om budskapet är allvarligt.""

TT Nyhetsbyrån""Det är tänkvärt, roligt - och lite självupplevt.""

Må Bra""Denna tankeväckande, lättlästa och insiktsfulla bok passar en bred allmänhet med intresse för att förstå en del av hur vi människor fungerar.""

BTJ
"Jag fick en idé om att skriva en bok om hur man oroar sönder sin tillvaro. Jag utvecklade den till att gälla allt som gör att man fördärvar sitt liv. Den är ju samtidigt motsatsen - gör man tvärtom får man ett bra liv, och man kan välja förändring framför fördärv. Det har varit väldigt roligt att skriva den, särskilt avsnitten om hur man fördärvar sitt liv.""

Stefan Einhorn i intervju i Dagens Industri
  • Författare: Stefan Einhorn
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789127827691
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 181
  • Utgivningsdatum: 2020-08-15
  • Förlag: Natur & Kultur Akademisk