Kokbok för stekhäll
Inbunden, Svenska, 2024
479 kr
Beställningsvara. Skickas inom 5-8 vardagar
Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249 kr.På altanen eller i vildmarken. Över gasolbrännare eller öppen eld. Med den mångsidiga stekhällen blir utematlagning både enklare och roligare.
I Kokbok för stekhäll finns recept för tilltugg, middag och dessert. Snabba vardagsrätter och festmåltider som mättar många. Du lär dig steka bättre – men också att använda hällen till att flambera, fritera, ånga och röka.
VINNARE AV ÅRETS SVENSKA MÅLTIDSLITTERATUR 2021 I KATEGORIN SPECIALLITTERATUR: METOD!
Om stekhällen
Det finska varumärket Muurikka var först med att tillverka stora, lätt skålade pannor för utomhusbruk i mitten på 1970-talet. Produkten spreds över gränsen och fick fäste i Norrbotten – pannan var ju perfekt att ta med på skoter- eller fisketuren. På senare år har stekhällen vandrat söderut genom landet – med god draghjälp av tv-kocken Per Morberg.
Om författarna
Oskar Ekman är frilansskribent med fokus på mat och kultur. Han har fortbildat sig i matkemi vid Lunds tekniska högskola samt studerat Vin- och dryckeskunskap vid Grythyttan. Oskar driver Sveriges största sajt för matlagning på stekhäll (stekman.se) och har grundat facebookgruppen Mat på stekhäll & muurikka med omkring 55 000 medlemmar. Sara Hallonsten är redaktör och hängiven hemmakock. Hon är också ansvarig för bokens redigering och formgivning.
I Kokbok för stekhäll finns recept för tilltugg, middag och dessert. Snabba vardagsrätter och festmåltider som mättar många. Du lär dig steka bättre – men också att använda hällen till att flambera, fritera, ånga och röka.
VINNARE AV ÅRETS SVENSKA MÅLTIDSLITTERATUR 2021 I KATEGORIN SPECIALLITTERATUR: METOD!
Om stekhällen
Det finska varumärket Muurikka var först med att tillverka stora, lätt skålade pannor för utomhusbruk i mitten på 1970-talet. Produkten spreds över gränsen och fick fäste i Norrbotten – pannan var ju perfekt att ta med på skoter- eller fisketuren. På senare år har stekhällen vandrat söderut genom landet – med god draghjälp av tv-kocken Per Morberg.
Om författarna
Oskar Ekman är frilansskribent med fokus på mat och kultur. Han har fortbildat sig i matkemi vid Lunds tekniska högskola samt studerat Vin- och dryckeskunskap vid Grythyttan. Oskar driver Sveriges största sajt för matlagning på stekhäll (stekman.se) och har grundat facebookgruppen Mat på stekhäll & muurikka med omkring 55 000 medlemmar. Sara Hallonsten är redaktör och hängiven hemmakock. Hon är också ansvarig för bokens redigering och formgivning.
Produktinformation
- Utgivningsdatum2024-05-24
- Mått187 x 228 x 21 mm
- Vikt647 g
- FormatInbunden
- SpråkSvenska
- Antal sidor154
- Upplaga1
- FörlagAptit förlag
- SABQca
- ISBN9789198690507