bokomslag Kokbok för stekhäll
Mat & dryck

Kokbok för stekhäll

Oskar Ekman Sara Hallonsten

Inbunden

479:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 1-2 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 154 sidor
  • 2021
På altanen eller i vildmarken. Över gasolbrännare eller öppen eld. Med den mångsidiga stekhällen blir utematlagning både enklare och roligare.

I Kokbok för stekhäll finns recept för tilltugg, middag och dessert. Snabba vardagsrätter och festmåltider som mättar många. Du lär dig steka bättre - men också att använda hällen till att flambera, fritera, ånga och röka.

VINNARE AV ÅRETS SVENSKA MÅLTIDSLITTERATUR 2021 I KATEGORIN SPECIALLITTERATUR: METOD!

Om stekhällen
Det finska varumärket Muurikka var först med att tillverka stora, lätt skålade pannor för utomhusbruk i mitten på 1970-talet. Produkten spreds över gränsen och fick fäste i Norrbotten - pannan var ju perfekt att ta med på skoter- eller fisketuren. På senare år har stekhällen vandrat söderut genom landet - med god draghjälp av tv-kocken Per Morberg.

Om författarna
Oskar Ekman är frilansskribent med fokus på mat och kultur. Han har fortbildat sig i matkemi vid Lunds tekniska högskola samt studerat Vin- och dryckeskunskap vid Grythyttan. Oskar driver Sveriges största sajt för matlagning på stekhäll (stekman.se) och har grundat facebookgruppen Mat på stekhäll & muurikka med omkring 35 000 medlemmar. Sara Hallonsten är redaktör och hängiven hemmakock. Hon är också ansvarig för bokens redigering och formgivning.
  • Författare: Oskar Ekman, Sara Hallonsten
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789198690507
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 154
  • Utgivningsdatum: 2021-05-03
  • Förlag: Aptit förlag