bokomslag KOD 45 Branden
Språk & ordböcker

KOD 45 Branden

Lena Hultgren

Inbunden

289:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-5 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 112 sidor
  • 2010
Ungdomsserie av Lena Hultgren
Leila bor tillsammans med sina föräldrar i en lägenhet i Göteborg. Leilas bästa kompis heter My. Men henne har Leilas föräldrar aldrig fått träffa. KOD 45 bygger på vardagsdramatik som ger en spännande och gemensam läsupplevelse och möjlighet för både pojkar och flickor att identifiera sig. Böckerna är inbundna med ca 13 kapitel i varje bok. KOD 45 ger eleverna möjlighet att nå målen beträffande läsning. Dessutom skapas tillfällen för reflektion och diskussion om innehållet.

Läs mer
Vittnet (slutsåld)
Leila har flyttat till ett nytt område där hon inte känner någon annan än Bugg, ägaren av den lilla närbutiken. Leila saknar sin farfar och sina gamla vänner, men för att inte oroa mamma och pappa försöker hon att på alla möjliga sätt dölja sin ensamhet. Plötsligt en dag blir hon vittne till något hon helst hade velat slippa se och blir snart indragen i händelser hon aldrig hade kunnat drömma om. Vem är det som jagar henne med moppen och vågar hon verkligen lita på Tobbe?
Hemligheten
Leilas mamma och pappa undrar varför hon så ofta kommer hem för sent. Vad ska Leila svara? Allt oftare smiter hon iväg till Vallen för att träna inför den stora idrottsdagen, som de ska ha i skolan. Och så Tobbe, som plötsligt inte vill vara med henne längre. Leila saknar honom och känner sig ensam. Och hur ska hon någonsin kunna avslöja hemligheten om My? Leila bevarar sina hemligheter för sig själv. Men en dag sker det oundvikliga: Bubblan brister och hon måste avslöja sanningen.
Fällan
Leila och Tobbe har inte pratat med varandra på jättelänge. Han undviker henne hela tiden. Istället lär hon känna Henke lite bättre, han som går i sexan och kallas Ängeln. Mamma och pappa envisas med att de vill träffa My. Hur ska Leila våga förklara för dem att det inte går? Och så är det de där tjejerna i femman, Alines kompisar. Varför är de så elaka mot henne? En morgon hittar Leila ett meddelande. Det är från Tobbe. Äntligen vill han prata med henne.
Branden
Efter skolan och på helgerna är Leila och Henke nästan alltid tillsammans. Ända tills Aline låter Leila få läsa hennes dagbok. Där har Aline skrivit något om Henke som Leila inte tror är sant. Om det skulle vara det, ja då kan hon aldrig mer lita på Henke. Ska Leila våga fråga honom? En helg lyckas Henke övertala Leila att följa med honom på något som hon aldrig varit med om tidigare.
Arbetsböckerna
Arbetsböckerna innehåller primärt läsförståelse men även grammatiska övningar och uppgifter där eleverna måste fundera och ta ställning till det som utspelar sig i läseboken Första arbetsboken är knuten till böckerna Vittnet och Hemligheten. Andra arbetsboken är knuten till Fällan och Branden.
  • Författare: Lena Hultgren
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789147083541
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 112
  • Utgivningsdatum: 2010-08-06
  • Förlag: Liber