bokomslag Karin Boye : ett liv
Memoarer & biografier

Karin Boye : ett liv

Ann-Charlotte Ekensten

Kartonnage

329:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 47 sidor
  • 2022
Karin Boye är en av Sveriges mest älskade poeter och författare. Hon var också en kvinna som vågade bryta mot sin tids normer. Hon utbildade sig, engagerade sig i rättvise- och jämställdhetsfrågor och hade kärleksrelationer med kvinnor. Inget av detta var särskilt enkelt i Sverige på 1920- och 1930-talen, och Karin Boye är än i dag en förebild för många.

I den här boken vill författaren ge en annan bild av Karin Boye än den vi kanske oftast ser: att hon var deprimerad och genomlevde kriser. Visst fanns det olycka i hennes liv, och många av hennes mest kända texter har hon skrivit under de perioderna. Men hennes liv innehöll också kärlek, vänskap, glädje och äventyr.

I Karin Boye - Ett liv får läsaren även en inblick i tidsandan i Sverige under 1920- och 1930-talen.

Ann-Charlotte Ekensten debuterade som författare 2014 och sedan dess har hon skrivit ett antal lättlästa böcker. Ledstjärnan i hennes skrivande är läsglädje för alla, oavsett förutsättningar.

Bland våra biografier i serien Ett liv finns flera böcker om personer som påverkat hur vi ser på världen i dag.

Sagt om Ann-Charlotte Ekenstens tidigare titlar i serien Ett liv:

Om Gustav Vasa - Ett liv
"På ett pedagogiskt och medryckande sätt återges Vasas historia i kronologisk ordning, från födelse till död, via alla de stora händelser som präglade Sverige under hans tid som regent."

"... det rikliga och fängslande innehållet, tillsammans med det pedagogiska upplägget, gör boken lämplig också för barn i grundskolan som studerar Gustav Vasa och svenskt 1500-tal."
Christine Karlsson, BTJ-häfte nr 17/2021

Om Marie Curie - Ett liv
"Boken är utmärkt för den som studerar svenska eller har läs- och skrivsvårigheter och behöver ett vuxet men lättfattligt innehåll."
Christine Karlsson, BTJ-häfte nr 17/20
  • Författare: Ann-Charlotte Ekensten
  • Format: Kartonnage
  • ISBN: 9789179493769
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 47
  • Utgivningsdatum: 2022-01-11
  • Förlag: Vilja förlag