Deckare

Kalla spår

Matt Goldman

Pocket

95:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-6 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

  • 310 sidor
  • 2022
Det är vinter i Minnesota: kallt, blåsigt och ohyggligt mycket snö. Privatdetektiven och före detta polismannen Nils Shapiro ägnar större delen av sin vakna tid åt att jobba, respektive försöka komma över sitt havererade äktenskap.

En dag hör den före detta poliskollegan Anders Ellegaard av sig och ber om hjälp. En kvinna har hittats mördad i sitt hem och hennes kropp är täckt av innehållet från hundratals dammsugarpåsar, vilket effektivt omintetgör polisens möjligheter att säkra spår efter förövaren. Kanske är det här det perfekta mordet?

Polisutredningen går trögt. Nils Shapiro gräver sig envetet allt djupare ner i fallet, med hjälp av lika mycket skarpsinne som cynism. Men när han börjar få fram information om offrets bakgrund dyker plötsligt FBI upp och kräver att han omedelbart avslutar sitt uppdrag. Shapiro och Ellegaard tvingas nu gå helt utanför alla officiella kanaler, vilket inte bara gör det hela svårare, utan också mycket farligare. Vad är det egentligen som har hänt och varför lägger sig FBI i utredningen?

MATT GOLDMAN jobbade i många år som manusförfattare för tv, och har skrivit mycket för till exempel Ellen och Seinfeld . Kalla spår är hans debutroman och bjuder på en smart intrig där lager på lager skalas bort och ingenting är vad det till en början synes vara. Goldman är en mycket skicklig berättare och porträttet av Nils Shapiro tecknas med en underbart svart understatementhumor.

"Goldmans berättarstil blir som en blandning av Mickey Spillane och Fargo . Det är mycket svart humor, nutidskänsla och intressanta miljöer. Huvudpersonen Nils Shapiro hoppas jag innerligt får chansen i fler böcker, detta var verkligen en positiv överraskning."
helagotland.se

"Klassisk pusseldeckare i mindre vanlig miljö, perfekt jullovsläsning."
Expressen Söndag

"Förutom en spännande och medryckande intrig, fint utmejslade personporträtt och en miljöbeskrivning så snygg så att man som läsare riktigt känner snön som gnisslar under fötterna, så finns här det där lilla extra i form av halsbrytande roliga liknelser och snärt i dialogen [...] Hårdkokt som Raymond Chandler, klurig som Linwood Barclay och med en penna lika kvick och vass som Harlan Coben - det är dags att lägga namnet Matt Goldman på minnet!"
Alingsås Tidning

"Det är en lättsam, kvick prosa och en spännande historia, där nästan alla personer har svensk-klingande namn."
Västerbottens Folkblad  • Författare: Matt Goldman
  • Format: Pocket
  • ISBN: 9789180182898
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 310
  • Utgivningsdatum: 2022-01-11
  • Översättare: Mia Gahne
  • Förlag: Lind & Co