bokomslag Jakten på en perfekt Gin & tonic
Mat & dryck

Jakten på en perfekt Gin & tonic

Hans-Olov Öberg

Kartonnage

249:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-5 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

Andra format:

  • 143 sidor
  • 2020
Njut av en G&T i världsklass!


 

Jakten på en perfekt Gin & Tonic bygger på ett mer än 30 år långt sökande efter den perfekta kombinationen av gin och tonic. Här får vi svar på frågor som hur man väljer rätt ginsort, vilken gin som passar med vilken tonic, hur isbitarna bör se ut, serveringsglasens betydelse och om det är tillåtet med fler ingredienser i en GT.

Jakten på en perfekt Gin & Tonic liknar ingen annan drink- bok. Den är skriven i en medryckande, berättande ton och innehåller allt du vill veta om GT. Här finns mängder av recept, anekdoter ur drinkens historia, tips på de allra bästa infusionerna och mycket mer. Ett praktverk för alla GT-älskare, som dessutom utsetts till Världens bästa cocktailbok samt Världens bästa ginbok på prestigefyllda Gourmand Awards!

 

Hans-Olov Öberg är författare, förläggare, oberoende finansanalytiker och jazz & bluesmusiker. Efter ett besök på ett stort brittiskt gindestilleri i mitten på åttiotalet har han målmedvetet jagat efter det perfekta GT-receptet.

"Det är något visst med människor som har passion och brinner för sitt intresse och den känslan och kunskapen präglar hela boken. Den är lättläst, välskriven med glimten i ögat, vacker och strukturerad. Tio kapitel, 40-tal recept, förord, efterord och fantastiska foton och bilder. Den tydliga uppmaningen "Strunta blankt i alla regler" får vi till oss tidigt i boken. Här finns inga måsten utan syftet är: känn lust, experimentera, var nyfiken, kreativ och ha ett öppet sinne. Men boken är som "en ledstång att hålla sig i" om du är nybörjare och vill komma igång. Jag har precis insett att det är helt okay att t ex göra en GT på bacon, kaffe, mald kummin och kardemumma eller varför inte göra en marmelad med gin? ... Grattis Hans-Olov Öberg, du har skapat ett praktverk. Rekommenderas varmt." Betyg 5 av 5, Agneta Norrgård

"Kul med både lite historia om Gin, hans [Hans-Olov Öberg] egen berättelse kring hur han upptäckte GT och sen även massa recept. ... En rolig bok för den som är drinkintresserad, både nybörjare och lite mer rutinerad, eller bara vill kunna imponera med lite kunskap. Jag förstår varför boken har fått de utmärkelser som den har fått." Bokprinsessorna
  • Författare: Hans-Olov Öberg
  • Format: Kartonnage
  • ISBN: 9789177991793
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 143
  • Utgivningsdatum: 2020-05-20
  • Förlag: Louise Bäckelin Förlag