bokomslag Instängd : mina år i sekten Guds barn och hur jag blev fri
Memoarer & biografier

Instängd : mina år i sekten Guds barn och hur jag blev fri

Håvard Lillethun

Pocket

99:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

Andra format:

  • 320 sidor
  • 2022
Håvard Lillethun var bara tonåring när han för första gången mötte Guds barn - och en medelålders man när han till slut slet sig loss ur sektens grepp. Under många år levde han instängd i en sluten värld där Guds ord, och ledarnas, var allt som räknades. Där omvärlden sågs som fienden och där man inte fick vara kritisk eller tänka själv. Medlemmarna förväntades ge upp allt, både ägodelar, karriär och familj, för att leva på existensminimum i sektens kollektiv. Man förespråkade fri sexualitet, även med minderåriga, använde sex för att värva medlemmar och satte barnen i särskilda skolor där de uppfostrades åtskilda från sina föräldrar.

Vad är det som får att en människa att välja - och acceptera - en sådan tillvaro? Hur finner man styrkan och modet att bryta sig loss? Och vad händer när man väl lämnat sekten och inser att det bara är början på en livslång process?Instängd: Mina år i sekten Guds barn och hur jag blev fri är Håvard Lillethuns egen berättelse. Här skriver han personligt om åren i sektens kolonier i Sverige, Norge, Danmark, Nepal, Indien och Thailand, vad som fick honom att lämna Guds barn och kampen för att bygga upp sitt liv på nytt.

“En välskriven och intressant inblick i sekten Guds barn utifrån Lillethuns perspektiv. Han är en skicklig författare som skildrar sitt annorlunda liv på ett underhållande vis.” Daniel Gustavsson, BTJ-häftet

“Boken känns som att sitta och höra honom berätta. Den var så engagerande att det gick snabbt att läsa den.” Kulturbloggen

" ... en sårbar inblick i en av de moderna tidernas största sekt.” Vildisbokvra

Håvard Lillethun föddes i Addis Abeba 1953. Han växte upp i Chicago och Genève, och flyttade hem till Norge när han var elva. Som tonåring kom han i kontakt med sekten Guds barn, Children of God, och anslöt sig till deras koloni i Oslo. Under många år levde och arbetade han inom sekten runtom i världen, och bröt sig loss först efter 40 år. Som ett sätt att gå vidare och bearbeta sina upplevelser började han arbeta som coach, företagsutbildare och föreläsare, bland annat på TEDx Stockholm. Det var där han till slut “kom ut” efter att ha hemlighållit sin bakgrund i många år.
  • Författare: Håvard Lillethun
  • Format: Pocket/Paperback
  • ISBN: 9789150970036
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 320
  • Utgivningsdatum: 2022-07-11
  • Översättare: Anders Nunstedt
  • Förlag: HarperCollins Nordic