bokomslag Ingen ond man
Deckare

Ingen ond man

Leif Appelgren

Pocket

99:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 1-2 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

Andra format:

  • 367 sidor
  • 2022
SOS Alarm, vad har hänt?
Hej, ni måste skicka polis snabbt. Det är ett gäng som håller på och våldtar en tjej i Centralgaraget i Tensta centrum.
Centralgaraget i Tensta centrum, sa du?
Ja, kan du skynda dig
Vad heter du och vad har du för telefonnummer? Men skit i det nu, skicka polis. De håller på med henne nu när vi pratar, skynda nu snälla.

Abdi, den unga ledaren för ett av västra Stockholms kriminella nätverk, hittas mördad intill en brygga vid Mälaren. Den sargade kroppen bär spår av tortyr och kommissarie Irina Kovic kopplas in tillsammans med sin grupp för att utreda fallet, under ledning av kammaråklagare Mats Ljunggren.

Mordet förväntas leda till fler våldsamma uppgörelser och polisen håller noga uppsikt över två gängledare i Abdis närhet: Karim och Slobodan. Men utredarna ser även kopplingar till en tidigare gruppvåldtäkt som ett vittne försökte stoppa genom att larma polisen. I centrum för den händelsen stod en ung kvinna från en finare del av Stockholm, hennes familj och pojkvän, en ambitiös läkarstudent. I korsvägen mellan våldsam förortskriminalitet och stadens överklassmiljöer är det svårt att avgöra vem som är ond och vem som är god. Priset för att stå upp för rättvisan är högt och för att skapa sin egen rättvisa är det kanske ännu högre?

LEIF APPELGREN har tidigare arbetat som åklagare i Stockholm. Ingen ond man är hans debutroman, den första delen i en kriminalromanserie om åklagare Mats Ljunggren.

"den här författaren lyckas med konststycket att skriva en spännande och underhållande historia kombinerat med att vara upplysande och informativ. Han ställer de rätta frågorna. En alldeles prima debut är det"
Nisse Scherman, Dast Magazine

"historien är bra och känns väldigt aktuell"
Alf Ehn, Mariestads-Tidningen

"en mycket lovande och välskriven debut"
kapprakt.se
  • Författare: Leif Appelgren
  • Format: Pocket
  • ISBN: 9789180183581
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 367
  • Utgivningsdatum: 2022-04-12
  • Förlag: Lind & Co