bokomslag I södra Norrland väntas regn
Skönlitteratur

I södra Norrland väntas regn

Cecilia Klang

Inbunden

319:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

Andra format:

  • 367 sidor
  • 2023
Femtiotreåriga Susanne Åkesson har ägnat sitt liv åt att ta hand om hemmet, sambon Lars, barnen och sin ensamstående mamma. Men när sönerna sedan länge är utflugna, mamman plötsligt dör och Lars förtidspensioneras från chefsjobbet på fabriken är det ingen som behöver henne längre. Susanne funderar över vad hon ska göra med sitt liv, utan egna pengar och ett riktigt jobb och med Forshammarbornas dömande blickar i ryggen.

I sin mammas nedgångna sommarstuga hoppas hon på att få vara ifred och hitta sig själv, men det enda hon hittar är minnen från sin egen barndom och från mammans till synes innehållslösa liv. Och när termometern stadigt visar trettio grader, väderleksrapporten är den enda underhållningen och den lokala butiksinnehavaren Lotta ständigt flåsar henne i nacken undrar Susanne om hon fattat fel beslut.

Kanske borde hon bara ha fortsatt som förut? Eller är det så att livet, till skillnad från vädret, inte alls går att förutse? När man minst anar det kan det komma en storm, ett solsken eller en man som vill paddla kanot.

I södra Norrland väntas regn är den andra delen i serien om bruksorten Forshammar och den fristående fortsättningen på Kan innehålla spår av Tommy Roos. Det är en varm berättelse om livsval, familjehemligheter och det svåra i att hitta sig själv på en plats där alla redan tycks veta allt om vem du är.

"Det är en kärleksförklaring som gör mig tårögd. Det är inte enda gången som jag blir tårögd under läsningen av I södra Norrland väntas regn." Gefle Dagblad

"En roman med själ och hjärta [...] Karaktärerna blir som vänner." P4 Västernorrland

"Det är underhållning, men med inkännande mänskligt djup." Arbetarbladet

"Varmt och sorglustigt om att försöka hitta sig själv i vuxen ålder." Femina

"Varmt, inkännande och underbart mänskligt." BTJ-häftet nr 11, 2023


  • Författare: Cecilia Klang
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789177956495
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 367
  • Utgivningsdatum: 2023-05-23
  • Förlag: Bokförlaget Polaris