bokomslag I mördarens skugga
Deckare

I mördarens skugga

Samuel Karlsson

Pocket

110:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 1-2 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

Andra format:

  • 383 sidor
  • 2020
Jessica Jackson är tjänstledig från sitt jobb som kriminalpolis och har stora framgångar med sitt mikrobryggeri i det gamla mejeriet på Mörkö men när hennes pappa Larry kommer tillbaka från USA blir allt plötsligt väldig komplicerat. Han är nämligen inte glad över förändringarna som skett i hemmet. Liksom i Morden på Mörkö tvingas Jessica än en gång avbryta tjänstledigheten när hon kastas in i ett intensivt spaningsarbete efter att det skett en serie brutala mord på ön. Spaningsarbetet försvåras av att både prästen Mikael och pappa Larry visar sig ha kopplingar till offren. När det gäller Mikael finns det dessutom ännu en svårighet. Jessica vet nämligen att Mikael är oskyldig, men hon kan inte träda fram med den informationen utan att avslöja att hon är Mikaels hemliga älskarinna. Frågan är hur hon ska skydda honom. Ju närmare Jessica kommer sanningen, desto tydligare blir det att det är hon själv som är mördarens nästa offer.

Det här är den andra delen i serien om polisinspektör Jessica Jackson, en serie som bjuder på högoktanig spänning i country noir-stil.

SAMUEL KARLSSON (f. 1969) är författare och journalist och bor med sin familj i Älta utanför Stockholm, men är uppvuxen utanför Vimmerby i Småland. Karlsson har varit chefredaktör för bland annat Vi Båtägare och har skrivit flera framgångsrika deckare om Louise Hård och hennes kollegor på polisstationen i Hultsfred.

"Karlsson har förfinat sin berättarteknik och resultatet är en riktigt nervkittlande deckare som verkligen sätter Västervik och östra Småland på den svenska deckarkartan."
Johannas deckarhörna

"Karlsson fortsätter att skildra lilla Mörkö i Tjusts skärgård så levande miljön som människorna, sommargäster kontra öbor att man kunde tro att ön verkligen finns [...]seriens andra del, befäster Mörkö som kriminalmiljö och Mörköserien som klart läsvärda deckare."
Bengt Eriksson, Ystads Allehanda
  • Författare: Samuel Karlsson
  • Format: Pocket/Paperback
  • ISBN: 9789178617241
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 383
  • Utgivningsdatum: 2020-06-10
  • Förlag: Lind & Co