bokomslag I huvudet på din hund : lär dig förstå din bästa vän
Djur & natur

I huvudet på din hund : lär dig förstå din bästa vän

Fredrik Karlsson Anna-Maria Stawreberg

Inbunden

299:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 237 sidor
  • 2021
Journalisten Anna-Maria Stawreberg växte upp med hundar och skaffade sin första egna hund när hon var 20 år. Efter att ha varit mellan hund i nära 20 år slog hon sedan till igen bara för att kort därefter inse att hon antingen haft otur i hundlotteriet eller faktiskt glömt det mesta av vad hon en gång lärt sig. Anna-Maria kontaktade hundpsykologen Fredrik Karlsson för att förstå varför valpen Bosse betedde sig som han gjorde och för att få tips på hur hon skulle göra. Det visade sig att det var hos Anna-Maria bristerna låg, inte hos Bosse.

Mycket hade Anna-Maria uppenbarligen glömt men annat kändes numera bara gammalt och fel. Synen på hundar och samspelet mellan dem och oss människor har förändrats mycket under de senaste 20 åren. Om bestraffningar och strikt hierarki tidigare var vägen till lydnad, är idag synen helt annorlunda. Idag är det belöningar, kommunikation och samarbete som gäller. Fredrik och Anna-Maria bestämde sig för att samla kunskapen om hur hundar tänker, om vilka fel nya, nygamla och gamla hundägare gör och vad de kan göra istället. Resultatet blev I huvudet på din hund.

FREDRIK KARLSSON växte upp med hundar och har alltid haft ett stort hundintresse. Han är utbildad hundinstruktör men för att få en djupare förståelse för hundar läste han vidare till hundpsykolog. Idag jobbar Fredrik heltid med hundkurser och problemutredningar samtidigt som han tränar och tävlar sina egna hundar i olika hundsporter.

ANNA-MARIA STAWREBERG är författare och journalist. Hon har tidigare skrivit flera böcker, bl.a. Prepping, samt skriver regelbundet för flera av Sveriges största magasin. Anna-Maria växte upp med en rad olika hundar och tillsammans med flat coated retrievern Hampus tävlade hon i spår, lydnad och sök. Hon utbildade honom senare även till räddningshund och var aktiv i Brukshundsklubben. Drygt 20 år senare har hon återigen skaffat en flat coated retriever, Bosse.
  • Författare: Fredrik Karlsson, Anna-Maria Stawreberg
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789189215542
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 237
  • Utgivningsdatum: 2021-06-10
  • Förlag: Roos & Tegner