bokomslag Hela svenska folkets Loffe : en biografi över Janne Carlsson
Konst & kultur

Hela svenska folkets Loffe : en biografi över Janne Carlsson

Mikael Jansson

Inbunden

279:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-6 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

Andra format:

  • 270 sidor
  • 2022
Janne "Loffe" Carlsson var en av Sveriges mest folkkära artister. Hans filmer Repmånad och Göta kanal är fortfarande älskade komediklassiker. Men Janne var inte bara en folklig glädjespridare utan en sann allkonstnär. Han spelade lika ofta dramatiska filmroller, och under sin karriär arbetade han med de flesta stora skådespelarna: Kim Anderzon, Per Oscarsson, Allan Edwall, Eva Röse och många, många fler.

Janne komponerade också musik för teater och film, och som en av landets bästa trummisar spelade han i egna grupper som Hansson & Karlsson och Heta Linjen och med artister som Jimi Hendrix, Dexter Gordon, Lars Gullin och Pugh Rogefeldt. Han skapade bild- och skulpturkonst och drev under nästan tjugo år en prisad reklambyrå och var dessutom en inte oäven enduroförare.

I en serie intervjuer som skulle ha blivit hans memoarer berättar Janne öppenhjärtigt om sin karriär för författaren Mikael Jansson. Resultatet blev Hela svenska folkets Loffe. Här kommenterar han succéerna och fiaskona, missbruksproblemen och glädjeämnena och berättar om samarbeten med svenska och internationella artistkollegor jämte andra mer okända sidor av sitt rika liv.

MIKAEL JANSSON, född 1956 i Folkärna församling utanför Avesta i Dalarna, men sedan länge bosatt i Uppsala, är journalist, författare och musiker. Han var under tjugo år presschef på Sveriges lantbruksuniversitet. Han har gett ut flera fackböcker, bland annat tre om det anrika svenska musikföretaget Hagström och han frilansade under många år också för svenska och utländska musiktidskrifter.

"Min finaste filmpappa. Tre långfilmer gjorde vi tillsammans och otaliga timmar av samtal om musiken och livet. Lyckliga är de som fått höra dig spela trummor, Janne!" Eva Röse

"Janne Carlsson är en av de allra bästa jazztrummisar vi har haft i Sverige!" Janne Schaffer

"Janne var en tusenkonstnär och en gudabenådad naturbegåvning vad han än sysslade med." Ulf Andersson

 

 
  • Författare: Mikael Jansson
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789178359929
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 270
  • Utgivningsdatum: 2022-03-12
  • Förlag: Bokfabriken