bokomslag Grannar Box med nio noveller
299:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Tillfälligt slut online – klicka på "Bevaka" för att få ett mejl så fort varan går att köpa igen.

  • 2017
Vad är egentligen en granne - är det en främling, vän eller fiende? Begreppet väcker funderingar kring integritet och civilkurage, men det berör även ämnen som gemenskap, utanförskap och gränser. Hur förhåller vi oss till våra grannar? I Novellix Grannar har nio författare - fyra svenska och fem internationella - fritt tolkat detta tema. Resultatet är nio noveller med nio unika omslag skapade av konstnären Karin Mamma Andersson.

Böckerna är samlade i en fin presentbox och rymmer berättelser om samhörighet och främlingskap, där erfarenheter både kan föra oss samman och skilja oss åt. Alla är vi grannar med varandras liv.

Boxen innehåller nio böcker:
Aris Fioretos - Rapport från den täta världen
Augustin Erba - Hiwa
Elsie Johansson - Höra stenarna sjunga
Lars Norén - De sista rummen
Kim Thúy - Hitomi
Merethe Lindström - Ödelagda städer
Kjell Westö - Midsommar med herr Laakso
Josefine Klougart - Regn
Lydia Davis - Våra främlingar

"Lyx. Att bara ta i de här nio små häftena och på varje titelsida få en nygjord bild av konstnären Karin Mamma Andersson, ett unikt träsnitt för varje bok, ger mig små stötar av estetisk vällust."
Dagens Nyheter

"Grannar är liksom den digra namnlistan på omslaget garanterar en samling högkvalitativa texter som visar på prosans mångfald."
Sydsvenskan

"Det är en gottepåse utan botten. Innehållet kan konsumeras gång på gång på gång. Petas ner i handväskan och plockas fram på bussen hem från jobbet. I dag, imorgon, närhelst det passar. Som en brustablett av litteratur som bara finns där, alltid redo. Så himla genialt."
Skånska Dagbladet

"Oftast läser man novellsamlingar där en författare skrivit alla noveller, men att läsa nio vitt skilda noveller var verkligen en upplevelse. Dessutom håller samtliga en hög kvalitet."
Kommunalarbetaren

"Tillsammans bildar de nio kloka och subtila bidragen en mångfacetterad, växelvis sorglig och rolig karta över grannlandskapets oundvikliga problem."
Weekendavisen

Förord av Jan Gradvall. Idé & projekt: Margareta Petersson.
  • Författare: Elsie Johansson, Lars Norén, Kim Thúy, Lydia Davis, Aris Fioretos, Kjell Westö, Josefine Klougart, Merethe Lindström, Augustin Erba
  • Illustratör: Karin Mamma Andersson
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789175891965
  • Språk: Svenska
  • Utgivningsdatum: 2017-02-23
  • Översättare: Marianne Tufvesson, Malin Bylund Westfelt, Johanne Lykke Holm, Urban Andersson
  • Förlag: Novellix