bokomslag Frisparkad
Skönlitteratur

Frisparkad

Sölve Dahlgren

Danskband/flex

249:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 232 sidor
  • 2023
Gerry är bara riktigt bra på två saker. Klippa gräset på fotbollsplaner och lägga frisparkar. När kommunen köper in robotgräsklippare återstår bara en sak som han behärskar. Men vilket lag vill ha en 62-åring som inte spelat match på fyrtio år?
En impulshandling i vredesmod sätter bollen i rullning. Gerry tvingas hantera den sorg som han burit på ända sedan dagen då ett liv började och ett annat tog slut. Det förflutna hinner slutligen ikapp honom.
Frisparkad är en roman om kärlek, sorg och saknad. En berättelse om att våga följa sina drömmar, oavsett ålder.

Sölve Dahlgren är författare och journalist. Detta är hans tolfte roman, den femte för vuxna.
Röster från förhandsläsare:
"Skön feelgood-läsning om att det aldrig behöver bli för sent att uppfylla sina drömmar, samtidigt som olika typer av svärta ständigt bubblar besvärande i bakgrunden - kan starkt rekommendera Frisparkad."
Jonas Fahlman, sportjournalist

"En roman om att fastna i en sorg så stor att du inte kan ta dig vidare. Vår hjälte är en 62 år gammal man, marinerad i sorg och med en betydande hobby. Drömmar ska jagas och ålder är bara en siffra. En mycket bra bok, underhållande, lättsam med en lite sorglig underton. Rekommenderar varmt då den bjuder på en ganska osannolik resa i fotbollens tecken."
Linda Borgström, ordförande i Råå IF och fotbollsförälder

"En underbar feedgoodbok för alla som älskar fotboll."
Mats Billmark, författare

"Vill du läsa en intressant bok i sommar med många dimensioner så köp denna. Passar utmärkt i hängmattan eller på stranden.Bra bok om fotboll och att inte ge upp sina drömmar. Innehåller också mycket allvar om ålderism och frustration över teknikutvecklingen samt att släppa sorgen och gå vidare.Är du i samma ålder som jag så kommer du garanterat att hitta mycket igenkänning.En grymt bra bok helt enkelt!"
Thomas Bogsjö, fotbollsintresserad

"En riktig feelgood-bok! Som inbiten HIF:are, född och uppväxt i Helsingborg, var det rejält med igenkänning. Detta blandat med humor, lite "Brott och straff"-ångest och en tung twist fick mig att vara nyfiken hela boken ut. Frisparkad rekommenderas!"
Kim Lavin, fotbollsintresserad revisor

"En riktigt skön, enkel men samtidigt djup historia som nog de flesta kan känna igen. Vi har alla drömmar och utmaningar som gör det svårt att nå drömmarna. Gillar hur Sölve berättar en allvarlig historia på ett enkelt och lekfullt sätt, lite "Erlend Loe"isk"."
Kenneth Storvik, fd fotbollsspelare och grundare av Fotbollsstiftelsen
  • Författare: Sölve Dahlgren
  • Format: Danskband/flex
  • ISBN: 9789186913151
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 232
  • Utgivningsdatum: 2023-01-31
  • Förlag: Dahlgrens Förlag