Kommande
bokomslag Förvildad
Skönlitteratur

Förvildad

Maria Hernius

Danskband/flex

259:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

  • 374 sidor
  • 2023
» Jagad. Vild. Förtryckt «

Förvildad är andra delen i den spännande och fartfyllda dystopiska trilogin Mörkt paradis.

Efter utmanande prövningar och hårda strider har Eld och Månklanen lyckats med det omöjliga. Men fienden är ständigt på jakt. Varelsernas aktivitet ökar och inte ens den djupaste vildmark går längre att gömma sig i.

I hopp om att hitta hjälp att frita andra människor från varelsernas gårdar och få svar om var hon kommer ifrån, ger sig Eld iväg på en vandring tillsammans med sina vänner genom människans förfallna Europa. Tillsammans måste de korsa ett landskap av ruiner och förrädisk vacker men dödlig natur.

Är sökandet efter svar värt uppoffringarna det mörka paradiset kräver? Och vem är egentligen den riktiga fienden i en värld där alla gör allt för att överleva?

Förvildad tar dig med på en adrenalinpumpande resa genom en skrämmande och djupt engagerande värld.

Maria Hernius har skapat en mästerlig dystopisk roman som kommer få ditt hjärta att klappa snabbare och ditt sinne att fyllas av frågor om vår egen framtid och samtid.

Sagt om Mörkt Paradis:

Bladvändare är ett begrepp som inte räcker till. Mörkt paradis är en bladslukare som suger in en i berättelsen och vägrar låta en lämna
Kristoffer Eriksson, författare till De som blev kvar

Från första till sista sidan var jag totalt uppslukad av det mörka paradiset! Det är spännande, gripande, hemskt och svårt att sluta läsa för jag måste bara få veta vad som händer härnäst. Jag älskade den!
Christina Öhman, författare till Under-serien

Hernius skriver bra och rappt // Framförallt är det här en medryckande, spännande och grym historia. Personskildringen fungerar bra. Historien väcker också en del frågor om etik och moral. En andra del är förhoppningsvis planerad, eftersom historien formligen skriker efter en fortsättning. Mörkt paradis är en lovande debut.
Publicerat i BTJ-häftet nr 22, 2020.
  • Författare: Maria Hernius
  • Format: Danskband/flex
  • ISBN: 9789198849868
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 374
  • Utgivningsdatum: 2023-10-02
  • Förlag: Storify Publishing AB