bokomslag För bra för att vara sann : Lena Junoffs osannolika liv och karriär
Konst & kultur

För bra för att vara sann : Lena Junoffs osannolika liv och karriär

Linus Kuhlin

Danskband/flex

279:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 222 sidor
  • 2022
Lagom till Lena Junoffs 80-årsdag släpps biografin som skildrar ett liv och en karriär som inte liknar några andra. Det är en hisnande berättelse om en artistkarriär som sträcker sig över sex decennier och som innehåller fler upp- och nedgångar än en normalbegåvad femåring kan räkna till.

Ordet unik är egentligen inte böjbart. Man kan inte vara mer eller mindre unik, liksom man inte kan vara mer eller mindre död eller gravid. Antingen är man unik eller så är man det inte. Trots det framstår Lena Junoff som unikare än vi andra. Lena har turnerat med stjärnor som Duke Ellington och Hep Stars, gjort porrskivor med Johnny Bode och invigt tysk färg-tv inför åttiofem miljoner tittare. Hon har spelat cabaret på Chinateatern, medverkat i Jesus Christ Superstar, sålt guld i Storbritannien och hängt med celebriteter som Rod Stewart, Rolling Stones, Paul Anka och Cornelis Vreeswijk.

Men trots att Lena flera gånger varit nära ett större genombrott har hennes karriär aldrig riktigt lossnat. Kollegor i branschen vittnar om att hon har en av Sveriges, kanske Europas, bästa sångröster. Lika många menar dock att hon är besvärlig att jobba med.

Journalist med känsla för berättande
Linus Kuhlin, född 1993, är skriftställare och journalist från Göteborg, idag boende och verksam i Lund. Han är utbildad vid JMG och har skrivit för bland annat Faktum, Hymn och KulturUngdom. 2018 debuterade han som författare med Skuggorna kommer, en rockbiografi om Freddie Wadlings postpunkband Cortex. Han är senast aktuell med två biografier som båda rönt stor uppmärksamhet: Ett tidsfördriv att dö för boken om Kent (Pug Förlag 2021) och Vuxna män gör saker tillsammans en liten bok om Killinggänget (2020).
  • Författare: Linus Kuhlin
  • Format: Danskband/flex
  • ISBN: 9789188699688
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 222
  • Utgivningsdatum: 2022-05-11
  • Förlag: Pug Förlag