bokomslag FLAX - en flygande start till språk och kultur i Sverige
Barnböcker

FLAX - en flygande start till språk och kultur i Sverige

Jessica Eriksson Tahereh Mahmoodan Wurood Altashat Louise Alvarsson

Häftad

159:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Tillfälligt slut online – klicka på "Bevaka" för att få ett mejl så fort varan går att köpa igen.

  • 112 sidor
  • 2016
FLAX en flygande start till språk och kultur i Sverige

FLAX är en allt-i-ett-bok som ger grunden i svenska och en introduktion till svensk vardagskultur. Boken är tänkt att användas före gängse SFI-undervisning eftersom sådan kan dröja. Den fungerar självfallet även som en start inom SFI.

Alla avsnitt som handlar om Sverige är översatta till arabiska, farsi och engelska.

I Flax en flygande start till språk och kultur i Sverige får nyanlända de första språkliga verktygen. Dessutom får de kännedom om vilka kulturella koder som är bra att känna till. Boken är konkret med kunskaper som snabbt kan omsättas i praktiken.

Flax erbjuder också handledning och inspiration för både volontärlärare och utbildade lärare. I lärarbristens Sverige spelar volontärlärare en viktig roll för det första mötet med svenskar. De saknar ofta lärarutbildning. Därför ges extra information om de pedagogiska tankarna bakom upplägget.

Initiativtagare och huvudförfattare är Jessica Eriksson, fil dr i nordiska språk, prefekt vid Institutionen för språk, litteratur och interkultur vid Karlstads universitet och volontärlärare för nyanlända i Värmland. Medförfattare är Tahereh Mahmoodan från Iran som talar farsi och persiska och Wurood Altashat från Irak som talar arabiska och dessutom illustrerar. Båda är lärare från sina hemländer. Medförfattare är även Louise Alvarsson, adjunkt i svenska språket vid Karlstads universitet.

En grundläggande tanke med detta läromedel är att göra det till så låg kostnad som möjligt. Se pris nedan!

Flax en flygande start till språk och kultur i Sverige är utprövad av SFI-lärare och granskad av erfarna lärare i svenska som andraspråk och av språkforskare vid Karlstads universitet.
  • Författare: Jessica Eriksson, Tahereh Mahmoodan, Wurood Altashat, Louise Alvarsson
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789185617272
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 112
  • Utgivningsdatum: 2016-04-04
  • Förlag: Columbus Förlag