bokomslag First Eid : från ligist till aktad affärsman
Memoarer & biografier

First Eid : från ligist till aktad affärsman

Ahmad Eid Ulf Bertilsson

Inbunden

279:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

  • 319 sidor
  • 2021
Fjorton år och en fattig och utdömd invandrarunge. Testosteronet rusar och kräver action, kickar, utmaningar. Ge upp och acceptera rollen längst ned på samhällsstegen? Nix! Köra så det ryker och robba elektronikkedjan på så många häftiga statusprylar som möjligt? Japp! När polisen griper Ahmad Eid skakar han av rädsla för vad hans älskade mamma ska säga.

Trettiotvå år och framgångsrik affärsman. Ahmad sprättar upp ett kuvert med kökssaxen: Förste hovmarskalk får härmed på nådigt uppdrag inbjuda Ahmad och Frida Maria Eid till middag hos Ers Majestäter på Stockholms slott.

Ahmad Eid kom som femåring till Sverige, tillsammans med sin palestinska familj. Att hitta rätt i det svenska samhället visade sig inte vara helt enkelt. Ahmad dolde sina tillkortakommanden bakom en stöddig och utåtagerande fasad. Drogs instinktivt till andra invandrarungdomar, som triggade varandra att begå allt grövre brott.

Men kärleken till sin ensamstående mamma fick Ahmad att bryta det destruktiva mönstret. Han kände ansvaret för att bidra till den magra hushållskassan och lyckades till sist tjata sig till en provanställning på ett telekomföretag. Succé! Och nu är Ahmad Eid omskriven i Dagens Industri och bjuden på kungamiddag!

Berättelsen om klassresan från miljonprogrammets utanförskap till stjärnskott inom näringslivet är en sannsaga, med få motsvarigheter i den svenska litteraturen. Det finns hopp. Och en väg ut ur eländet. Det är om inte annat Ahmad Eids självutlämnande och inspirerande självbiografi ett bevis för. Ahmad Eids karriär startade som autodidakt telefonförsäljare. Hans svada och framåtanda gjorde honom till en raket inom telekombranschen. Han och några kompisar startade eget och blev snabbt en aktör att räkna med. Efter några år sålde han sin ägarandel i företaget och fick rejält betalt. Pengar han investerade i ett företag verksamt i en annan bransch, i ett företag som under hans ledning blev den ledande grossisten inom sin nisch. Ahmad har nu även sålt det bolaget och gått vidare mot nya utmaningar.

Hur det är möjligt att göra den här typen av klassresa på så kort tid? I Ahmad Eids fall kom drivkraften från den okuvliga viljan att en dag visa alla sina belackare. Att han inte var någon loser. Att han dög något till. Att han förr eller senare tänkte ta en gruvlig revansch.
  • Författare: Ahmad Eid, Ulf Bertilsson
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789189323193
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 319
  • Utgivningsdatum: 2021-10-13
  • Förlag: Ekerlids