bokomslag Falskmyntarna i Berlin
Barnböcker

Falskmyntarna i Berlin

Hanna Blixt Jakob Blixt

Inbunden

179:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 1-2 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

 • 201 sidor
 • 9-12 år
 • 2023
Under en skolresa väcks Milton i sitt tält av ett åskväder. I ljuset från en blixt tycker han sig se en man stå vid ett ensligt träd och vinka åt honom. Ett hemligt sällskap i svarta kostymer och solglasögon befinner sig inte långt därifrån. Vilka är de? Vad är de ute efter? Och varför öppnar de en portal som ser ut som en Fenixfågel, så att det går att resa i tiden igen?

Milton och klasskompisen Iona dras återigen in i ett farligt äventyr och hamnar i andra världskrigets Berlin. I koncentrationslägret Sachsenhausen pågår världens största förfalskningsoperation: Operation Bernhard. Men det visar sig att det inte bara är pengar som står på spel, utan dessutom många människoliv. En blind man vid namn Otto Weidt och agenten Nancy Wake dras också de in i äventyret.

"Falskmyntarna i Berlin kan läsas som enbart äventyr, men kan också skapa ett historieintresse hos läsaren eftersom berättelsen ger såväl spänning som historiska kunskaper på ett vardagligt språk. Hanna och Jakob Blixt har lyckats skapa en intressant och fängslande berättelse i Berlin och allt slutar med en cliffhanger då Milton och Iona inte vet var eller i vilken tid de hamnat när de trodde de reste hem igen."
Helhetsbetyg 4, Mycket bra
Agneta Warheim, BTJ-häftet nr 5, 2023

Historieväktarna Fenixtrilogin är en fristående fortsättning på succéserien Historieväktarna. De båda vännerna Milton och Iona trodde inte att det skulle gå att göra fler tidsresor, men de kunde knappast ha haft mer fel I Historieväktarna Fenixtrilogin fortsätter deras fartfyllda äventyr till spännande platser under andra världskriget. Milton och Iona dras bland annat in i historiens största förfalskningsoperation, träffar den eftertraktade Nobelpristagaren Niels Bohr i Köpenhamn och försöker stoppa ett tåg lastat med stulen konst och dyrbara skatter för att rädda världen från undergång.

Hanna Blixt är en etablerad barn- och ungdomsboksförfattare som funnit en stor läsekrets med sina populära böcker. Bakom sig har hon närmare 200 skolklassbesök, då hon är flitigt anlitad av skolorna, inte minst för att sprida läspepp och för att hjälpa till att väcka läslust. De spännande serierna Historieväktarna och Historieväktarna Fenixtrilogin har hon skrivit tillsammans med sin man, historieläraren Jakob Blixt.

Böckerna i Historieväktarna Fenixtrilogin:
Falskmyntarna i Berlin
Nobelpristagaren i Köpenhamn
Jakten på guldtåget

Böckerna i Historieväktarna:
Uppdraget i London
Gömstället i Amsterdam
Flykten från Budapest

Det här är en spännande och medryckande bok där man samtidigt lär sig historia på ett roligt sätt. SvD Junior om Historieväktarna

 

 
 • Författare: Hanna Blixt, Jakob Blixt
 • Format: Inbunden
 • ISBN: 9789180376594
 • Språk: Svenska
 • Barnbok: 9-12 år
 • Antal sidor: 201
 • Utgivningsdatum: 2023-03-07
 • Förlag: Tukan Förlag