bokomslag Europas försvunna kungahus
Historia

Europas försvunna kungahus

Arne Norlin

Pocket

99:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

  • 319 sidor
  • 2021
En gång hade nästan alla länder i Europa en kung, kejsare eller tsar. Men för drygt hundra år sedan blev de allt färre, i följderna av krig, uppror och revolutioner. Napoleon III i Frankrike, Nikolaj II i Ryssland, Vilhelm II i Tyskland fram till Konstantin II i Grekland 1974.
I dag finns bara sju kungadömen kvar. Men hur gick det till när kungarna förlorade sina kronor och vad hände sedan?
Europas försvunna kungahus är en underhållande resa genom vår moderna historia. Här ryms det större perspektivet så väl som mindre kända episoder ur regenternas extraordinära liv. Vi får också träffa flera av ättlingarna till de avsatta regenterna, bland andra den charmerande Simeon av Bulgarien, Karl von Habsburg, sonson till den siste österrikiske kejsaren och unge Leka Zogu, barnbarn till Albaniens kung Zog.

ARNE NORLIN (f. 1947) är journalist och författare. Han har ett förflutet som reporter på Aftonbladet och är kanske mest känd för sina uppskattade barn- och ungdomsböcker. Men han har också utkommit med rosade fackböcker för vuxna, bland andra Familjen Bernadotte Makten, myterna, människorna (2015).

"Norlins bok är intressantare än vad man kan vänta sig av titeln. Den ger många aha-upplevelser och han har genomfört ett gigantiskt forskararbete."
Gotlands Allehanda

"Arne Norlin berättar den spännande historien om kungahusens och kejsardömenas fall och har också intervjuat flera av regenternas nutida ättlingar."
Expressen Söndag

"läsaren [får] en uppfriskande historielektion om taffliga kuppförsök, extravagant leverne och småaktiga intriger."
Upsala Nya Tidning

"Författaren har gjort en omfattande källstudie och intervjuat kungaättlingar. Detta redovisar han på ett underhållande och lättsamt sätt. Boken är därför lättläst trots mängden av person-, ortsnamn och årtal. En delvis bortglömd nutidshistoria har åter lyfts fram. Boken fyller en lucka, som många läsare kommer att uppskatta."
Ölandsbladet
  • Författare: Arne Norlin
  • Format: Pocket
  • ISBN: 9789179032999
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 319
  • Utgivningsdatum: 2021-06-08
  • Förlag: Lind & Co