bokomslag En plats på jorden; Om att bygga en stuga och skapa ett liv.
Hem & trädgård

En plats på jorden; Om att bygga en stuga och skapa ett liv.

Markus Torgeby

Inbunden

299:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 2-4 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 217 sidor
  • 2023
Markus Torgebys två tidigare böcker har översatts till 15 språk och inspirerat människor världen över till ett liv i samklang med naturen och våra grundläggande behov. I nya En plats på jorden om att bygga en stuga och skapa ett liv skriver Markus om det vi har allra närmast oss: husen som vi lever i.

Läsaren får följa arbetet när Markus bygger en stuga för familjen i väglöst land. De 12 kvadratmeterna saknar el och rinnande vatten men har en värmande kamin och vidunderlig utsikt över fjällen. Med goda råd, smarta genvägar och 1,5 timme tillhörande pedagogiska Youtube-instruktioner visar Markus hur vem som helst kan bygga sig ett eget »gömställe« där tiden går lite långsammare.

Boken är också en livsfilosofisk resa genom de rum som betytt mycket för Markus, hustrun Frida och de tre döttrarna. Källaren på Öckerö där Morfar lagade fiskegarnen och Mormor förberedde bagebrödet. Kåtan där Markus bodde ensam i skogen under fyra år. Huset utanför Järpen som Markus och Frida byggt bit för bit.

En plats på jorden ställer frågan: Vilka platser och människor är viktiga för just dig? Markus och Frida Torgeby försöker leva i enlighet med de svar som de själva funnit och format under sina 20 år tillsammans.

Boken är rikt illustrerad med Frida Torgebys fotografier från familjelivet, arbetet med stugan och de omgivande Jämtlandsfjällen.

 

»Har läst Löparens hjärta av Markus Torgeby. Inser att jag lever helt fel men för sent är det först när det är för sent.« Bodil Malmsten

»Man behöver inte leva i vildmarken för att uppskatta praktiska råd om att bygga sin egen utesäng, eldning, att torka blöta sockor och annat. Nivån passar egentligen alla. Och den största behållningen är nog den självupplevda berättelsen om naturens läkande kraft.« Naturskyddsföreningens tidning Sveriges Natur om Markus & Frida Torgebys bok Sova ute
  • Författare: Markus Torgeby
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789185279739
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 217
  • Utgivningsdatum: 2023-09-07
  • Förlag: Offside Press