bokomslag Elevhälsa i praktiken : hur gör vi?
Psykologi & pedagogik

Elevhälsa i praktiken : hur gör vi?

Erik Hall Dounya Hayyoun Ingrid Hylander Semira Vikström

Häftad

429:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 1-3 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 199:-

  • 219 sidor
  • 2020
I den här boken får ni följa med på resan som Visättraskolan har gjort i att gå från en bortvalsskola i kris, till en skola som präglas av kunskap, trygghet och trivsel. Författarna berättar konkret om arbetet med att bygga upp en prioriterad elevhälsa. Du får ta del av framgångsfaktorerna och hur du kan gå från ord till handling i att skapa en elevhälsa som genomsyrar hela verksamheten.
Läsaren bjuds på konkreta insatser och arbetssätt på både organisatorisk nivå och i det dagliga arbetet med elevhälsa. För att väva samman forskning med praktik, så kompletterar skolforskaren Ingrid Hylander de praktiska och handfasta exempel som beskrivs i varje kapitel, med en tydlig förankring i det aktuella forskningsläget kring just elevhälsa.

Utifrån bokens struktur, med koppling mellan praktik och forskning och tillhörande reflektionsfrågor till varje kapitel, kan den med fördel användas som utgångspunkt för kollegialt lärande för arbetslag och elevhälsoteam inom skolan men också inom lärarutbildningen och rektorsprogrammet.
Boken vänder sig till dig som är verksam inom skolan och som är intresserad av konkreta exempel på skolutveckling som gör skillnad och där man genom systematiskt arbete lyckats göra en positiv vändning.

- Det är en av de bästa skolor jag har varit på under mina nio år på Skolinspektionen och då har jag ändå varit på ungefär 250 skolor, säger Kjell Gyllenswärd, utredare på Skolinspektionen, i Huddinge direkt 2019-02-06 (www.stockholmdirekt.se). Om författarna

Semira Vikström är Visättraskolans tidigare rektor, numera skolchef i Huddinge kommun. Erik Hall är tillförordnad rektor på skolan och Dounya Hayyoun är biträdande rektor. Ingrid Hylander är legitimerad psykolog och docent i pedagogik. Recension

Sjukt intressant, inspirerande, forskningsbaserad, konkret och kan med fördel användas som en handbok. Rekommenderar alla som arbetar i skolans värld och inom utbildning att läsa den."
Alexandra Zois, Rektor, Mörtviksskolan, Huddinge

"Älskar sådana här böcker! Konkreta exempel för hur man kan bygga elevhälsa som genomsyrar hela verksamheten. Efter läsningen ännu mer peppad på att träffa kollegor och elever igen för att lära, utvecklas och utveckla."
Julia Andersson, @logopedjulia, Logoped, Östtegs skola, Umeå

"Elevhälsa i praktiken är en mycket bra och inspirerande metodbok som, förutom berättelsen om skolans utvecklingsarbete med en prioriterad elevhälsa och en gemensam vision, också innehåller forsknings- och faktaperspektiv, reflexionsfrågor, illustrerande foton och mängder med användbara exempel." Helhetsbetyg: 4. Publicerat i BTJ-häftet nr 19, 2020. Lektör Therese Nordholm.
  • Författare: Erik Hall, Dounya Hayyoun, Ingrid Hylander, Semira Vikström
  • Format: Häftad
  • ISBN: 9789147136728
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 219
  • Utgivningsdatum: 2020-07-01
  • Förlag: Liber