East: En asiatisk kokbok

Inbunden, Svenska, 2017

Av Peter Lindgren

519 kr

Tillfälligt slut

Läckert, spännande och inspirerande från en av Sveriges mest inflytelserika krogar genom tiderna

East: En asiatisk kokbok är en snygg och inspirerande kokbok och restaurangskildring full av läckra recept från en av Sveriges mest inflytelserika krogar genom tiderna.
När East slog upp sina dörrar på Stureplan i Stockholm för nästan tre decennier sedan var asiatisk mat fortfarande något exotiskt för de flesta svenskar. Easts grundare Peter Lindgren berättar hur allt började och skildrar vad som har hänt - och ätits - på den legendariska restaurangen sedan dess.
Från drinkar och smårätter till vietnamesiska crêpes och kycklingdumplings, från yakitoriskola till lime- och chilimarinerad hälleflundrafilé, och rader av färgrika, kreativa grönsaksrätter. Här finns också ett helt kapitel med Japansk hälsomat, såväl som avsnitt om musiken och inredningen på East. Allt är rikt illustrerat i fyrfärg, och recepten är utformade så att du inte behöver vara något proffs i köket för att åstadkomma smärre underverk hemma.
Med ett förord av journalisten och författaren Jesper Tillberg.

PETER LINDGREN, född 1957, grundade East 1989. Han har tillsammans med krögaren Erik Videgård skrivit Modern asiatisk mat [Bonniers, 1996] samt det asiatiska kapitlet i Bonniers stora kokbok [Bonniers, 2002].

Produktinformation

  • Utgivningsdatum2017-10-25
  • Mått220 x 306 x 26 mm
  • Vikt1 770 g
  • FormatInbunden
  • SpråkSvenska
  • Antal sidor269
  • Upplaga1
  • FörlagModernista
  • ISBN9789176458372

Tillhör följande kategorier