bokomslag Drömspår : Sveriges härligaste längdskidåkning
Sport & fritid

Drömspår : Sveriges härligaste längdskidåkning

Roger Borgelid

Inbunden

349:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 1-2 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 208 sidor
  • 2023
Var finns Sveriges härligaste längdskidåkning?

De där spåren och miljöerna som inte bara utmanar hjärta, lungor och kropp - utan också levererar magiska naturupplevelser med skyhög wowfaktor. Svaret hittar du i den här boken. Drömspår tar dig med till hänförande fjällvidder, sagolika trollskogar, mysiga myrmarker och intakt vildmark.

Fotografen och författaren Roger Borgelid har valt ut sina personliga favoriter bland landets längdparadis, och skildrar i text och bild det som kännetecknar varje område - naturens, spårens och skidåkningens karaktär och själ.

Drömspår är i första hand en inspirationsbok som är tänkt att väcka drömmar och längtan. En bok som ska inspirera dig som skidåkare och naturälskare att upptäcka och uppleva hur drömmig vår nationalsport kan vara, utförd i en vacker och storslagen miljö. När ögonen tjusas av vyerna, endorfinerna dansar i blodet och frihetskänslan bubblar i sinnet. När längdskidåkning ger välmående för både kropp och knopp.

Varje kapitel innehåller också en liten guide till de bästa spåren i respektive område. På så sätt ska boken även informera och ge dig tipsen för att du själv ska hitta ut i vår storslagna natur och upptäcka dina egna drömmars spår.

 

Roger Borgelid är en flerfaldigt internationellt prisbelönt fotograf och skribent som arbetar på uppdrag för några av Sveriges och världens ledande tidningar och magasin. I över 30 år har han varit en av de mest anlitade fotograferna inom de ämnen han skildrar - resor, äventyr, natur och outdoor. Roger är dessutom själv en hängiven skidåkare med en livslång och kärleksfull relation till längdskidåkning som utövare. Han har också varit sportjournalist på Expressen, Dagens Nyheter och TT med ansvar just för längdskidor, där han varit utsänd reporter på både VM och OS. Utemagasinet, Vagabond, National Geographic Traveller och Visit Sweden är andra uppdragsgivare.

 

Ur recension i BTJ, helhetsbetyg 5/5 (briljant):

"Författaren och fotografen Roger Borgelid har lyckats få till ett inbjudande och ledigt anslag i texterna som gör att en som läsare dras in sammanhanget och vill veta mer. Till det bidrar också bilderna. Det är riktigt fina foton i ett kvalitativt tryck som kan ge en känsla av att nästan befinna sig på plats."

"För längdåkare är Drömspår en given inspirationskälla till att både finna nya utflyktsmål och att drömma sig bort till ett nyligen pistat spår i en annars orörd fjällmiljö på vårvintern."

BTJ-häftet nr 22, 2023. Lektör: Mikael Cederberg
  • Författare: Roger Borgelid
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789189021952
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 208
  • Utgivningsdatum: 2023-09-20
  • Förlag: Votum Förlag