bokomslag Diktatur, demokrati, delaktighet och jorden år 2040?
Samhälle & debatt

Diktatur, demokrati, delaktighet och jorden år 2040?

Björn Valter Molin

Danskband/flex

319:-

Funktionen begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge).

Uppskattad leveranstid 3-7 arbetsdagar

Fri frakt för medlemmar vid köp för minst 249:-

  • 358 sidor
  • 2022
"Diktatur, demokrati, delaktighet och jorden år 2040?" består av Björn Molins erfarenheter och funderingar kring hur makten, verksamheter och samhället kan utvecklas till det bättre. Efter mer än trettio års arbete med att öka kvaliteten i maktens värdeskapande processer, har författaren summerat sina tankar i syfte att bidra till ökad kvalitet i samspelet människa, makt, maktutövning och miljö.

Med utgångspunkt i klimathotets existens presenterar Molin vad som krävs av makten och människorna för att ändra levnads- och arbetssätt som bidrag till en gemensam överlevnad och hållbar utveckling. Framtiden innebär oundvikligen möten med nya verkligheter. Det är viktigt att lära sig se dem och förstå vad som krävs för anpassning.

Hur ändrar vi så att makten tjänar människorna och inte tvärtom? Molin förespråkar en förnyelse av makten och dess ledningssystem. Maktutövning bör utvecklas mot delaktighet, tydligare arbetsformer och processer, bredare värdebegrepp och ökad insikt. Ekonomiskt mätbara värden ska kombineras med subjektiva värden som kultur och upplevelse.

Med stöd i sin värdegrund, kunskap och erfarenhet ger Molin impulser till fortsatt utveckling av demokratin i samhället, arbetslivet och livet. Makt och maktutövning kan utvecklas positivt - genom "Diktatur, demokrati, delaktighet och jorden år 2040" ger Molin förslag på hur.

Björn Molin har större delen av sitt arbetsliv fokuserat på utveckling av olika verksamheters värdeskapande processer. Under det arbetet har han konstaterat brister och prövat nya vägar för att öka deras kvalitet. Boken är en summering av hans erfarenheter men också ett bidrag till kvinnors kamp med att minska männens makt vid utvecklingen av vår planet till en bättre plats med ökat fokus på människan och utan diktatorer, våld och miljökatastrofer!!Då krävs ökad kvalitetet i maktutövningen enligt bl a Virginia Romettys (fd vd IBM), Kristin Magnusson Bernards (vd Första AP fonden), Eva Molins (Verksamhetskultur) tänk och värderingar. Med idéer, värderingar, arbete med bredare värdebegrepp, pedagogik och verktyg som Björn konkretiserar i Nordic Value System - NVS. Kanske en idéplattform för kvinnors arbete med att öka sin påverkan på samhällens, verksamheters och miljöns utveckling?

  • Författare: Björn Valter Molin
  • Format: Danskband/flex
  • ISBN: 9789189269620
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 358
  • Utgivningsdatum: 2022-03-29
  • Förlag: Lava Förlag